Program


BODY.RADICAL
2

BODY.RADICAL

5. BODY.RADICAL
Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé
The Japanese characters for ‘smoke’(煙) and ‘ash’ (灰), both contain the character of ‘fire’ (火). It is as though they etymologically recall their material origin in fire, and visually indicate themselves as the next stage of transformation in the ‘life of fire.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 30. szombat, 20:00

2017. szeptember 29.

18:00–20:00 Filozófiai Előadás – Filmvetítés / Lecture–Film ScreeningA Murobushi Ko Archívum igazgatója, Watanabe Kimiko a két éve elhunyt mester eddig még nem publikált anyagaiból tart filmvetítést, majd ISHII Tatsuro tokiói professzor tart előadást Body And Space: A Perspective On Japanese Contemporary Dance címmel.  (ingyenes)

20:30–21:30 ELŐADÁS / PERFORMANCENAKAJIMA Natsu (J) –  Like Smoke, Like Ash(A ‘New Life’ in Becoming Old)A japán ‘füst’ (煙) és ‘hamu’ (灰) írásjelek magukban foglalják a tűz (火)írásjelét. Nem csak etimológiailag utalnak vissza arra az elemre (tűz), melyből keletkeztek, hanem vizuálisan egy következő állapotot – „tűz létének“ – következő állomását fejezik ki. Hijikata gyakorta javosolta tanítványainak, hogy váljanak „eltűnő-megjelenő“ entitássá. Az „eltűnés“ számára többet jelentett, mint puszta ön-eltörlést, magában foglalt valami mást, egyebet is. A magában foglalás szerkezete, melyben egy dolog valami más lehetőségét rejti, „össze-tett“-ként is jellemezhető. Gondoljunk csak a ‘faszén’-re (火種), mely a haldokló tüzet a parázsban rejtegeti. Ezen az úton tanított meg élni és táncolni Hijikata Tatsumi és Onho Kazuo, így táncoltam egész életemben. Röpke találkozás alkalmával hagyományozódhatott át az idősebb generáció üzenete, akár a tűzijáték „robbanása“ az éjszakában. Ezzel a tánccal imádkozom és nyújtok át egy szál virágot mindazoknak, akik eltávoztak.


2017. szeptember 30.

LIM Set Byeol (KOR): HELLO?Az előadás kritikát fogalmaz meg Dél-Koreával szemben, amelynek  tárgya a munkavégzés során megkövetelt szokásminták, emberi érzelmek szerepe a társadalomban.
This work criticizes South Korea for the functioning of the human emotions in labour skills.
Tánc / Danced by LIM Set Byeol,SHIN Ho YoungZene / Sound: KIM Hyeong MinKoreográfus / Choreographedby LIM Set Byeol
Greenmay, YIP Paul:Lehetséges út az egynlőséghezPossible Path to Isonomia (with Love)Az előadás könyörtelenül reflektál az elmúlt évtizedekben Hong Kongban uralkodó társadalmi mozgalomra és politikai valóságra, mint például a történelmi helyszínek és falvak kegyetlen lerombolására, a történelem tanagyag változtatásaira az uralkodó politikai hatalom szolgálatának érdekében, az információs hálózatunk ellenőrzésére és a szólás szabadságának korlátozására, a saját kínai írásmódunk lecserélésére, a szavazási rendszerünk megsemmisítésére, a művészetünk üzleti haszonná való alakítására és cenzúrázására, a filozófiai gondolkodás fontosságának elmismásolására.

This presentation cut directly into the social movement, and the political reality in the past decade in Hong Kong.

Zene / Music: YIP PaulKoreográfus, táncos / Danced and choreographed by greenmay
WATANABE Haruka (J) –GRAND FINALE Amikor egy regény végére érsz, vagy a csodálatos fináléba érsz, nyugalmat kellene érezned.A vége nem újrakezdés. Ha valaminek a fogságába esnél, a múltad felfalna. Ez nem körforgás, nem is száműzetés, ez közeledés magadhoz.
You would be in the tranquil time when you reach the ending of a novel, or when you come to the magnificent finale. Ending is not a reset.If you were a captive of something, the past would swallow you. Neither circulating nor banishing, it is approaching to you.
Fény / Lighting design:KUSHIDA Akiyo Jelmez / Costumes: WATANABE KayoAsszisztens / Assistant:TAKAHASHI Maho (OrganWorks)Koreográfus, táncosDanced and choreographedby WATANABE Haruka (Organ Works)

SHIMOJIMA Reisa (J) – Majom pelenkában / Monkey in a DiaperAz ember nem más, mint majom alsónadrágban, mondja Shinichiro Kuimoto az 1981-ben publikált Majmok pelenkában című írásában. A Homo sapiensről azt írja, hogy nem csupán egy majom levetkőzve, hanem egy nőstényállat, amelyik le- és felveszi az alsóneműjét, magához invitálva ezzel a hímet. Kurimoto a Homo sapiens cselekvésének értelmezése során az „alsónemű“ kifejezést felcseréli a szexuális magatartással, a törvénnyel, a morállal, és a vallással.

It is written by Shinichiro Kuimoto about Homo sapiens that she is not only a monkey undressed. She also puts on and takes off her underwear inviting males near. Kurimoto explains an action of the Homo sapiens by replacing a sexual behaviour, a law, morality and religion with the expression "underwear".
Zene / Music: DRIFT/ALT, Opanchu/original,Mentor March/Aum ShinrikyoAsszisztens / Assistant:OKAZAKI AyaneKoreográfus, táncos / Choreographed and danced by SHIMOJIMA Reisa

ONG Yong Lock – Unlock Dancing PlazaAzért öregszünk meg, mert egyszer fiatalok voltunk. A darab alapja egy ritmikus, repetitív zenekari mű, a mozgásanyag pedig a résztvevők együttes munkájából, strukturált improvizációjából alakul ki.We grow old because once we were young.  Based on the rhythmic and repetitive orchestral piece, the performance derives from structural improvisation of body movement with dancers and join-in participants.

Előadók / Performers: workshop résztvevők / participant of the workshopZene / Music: Ravel - BoleroKoreográfus, táncos / Choreographed by ONG Yong Lock

 

Ajánlatunk


Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Dorottya

Gózon Gyula Kamaraszínház, Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház

Csokonai Dorottyája szellemes, vagány komédia a férfiak ellen fölkelő, elhanyagolt dámákról - költői bravúr, huncut, kócos remekmű Nagy-Kálózy Eszter jutalomjátékával!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!