Program


Az eltört korsó

Az eltört korsó

Heinrich von Kleist: Az eltört korsó
komédia

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. november 6. csütörtök, 19:00

Mi minden megtörténhet egy kisvárosi bíróságon! A bíró úr bevert fejjel ébred, mert állítólag nekiesett a kályha sarkának. (Elölről is, hátulról is.) Nem tudja fölvenni a parókáját, mert állítólag a macska belekölykezett. (Ötöt.) Hivatalos iratba van becsomagolva a reggelire szánt kolbász. Egymás hegyén-hátán hevernek az akták, öt házipénztár van négy helyett, és így tovább.

Kora reggel pedig panaszosok érkeznek: éjszaka valaki el akart csábítani egy gyűrűs menyasszonyt, a vőlegény rájuk törte az ajtót, a kilinccsel fejbe csapkodta a menekülő betolakodót, aki viszont lesodorta a polcról a menyasszony anyjának antik korsóját. És egy paróka is fönnakadt a szőlőlugason. A bíró úr persze gyorsan végére járna a dolognak – minek annyit kukacoskodni szabályokkal, törvényekkel, bizonyítékokkal, elvégre mégis ő a tanult ember a helységben –, de pechjére épp aznap érkezett a fővárosból egy fölöttese, aki mindenképpen ki akarja deríteni a teljes igazságot. Hogy ki az ördög volt az az erőszakos, korsótörő csábító!
Mulatságos és tanulságos színházi este lesz, ahol a végére minden kiderül! (Szinte minden.)

LIZA, cseléd: Szabó Nikolett e.h.

GRÉTA, cseléd: Horváth Julianna e.h.

Ajánlatunk


Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik darabunk. Hősünk azonban nem egy születendő gyermek vagy édesanyja, hanem egy szülész-nőgyógyász: Dr. Virágvári Imola.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

Szivárványos zenekari hangzás, titokzatos párbeszédek, találós kérdések. Ármányos törpe és diadalmas ifjú hős. Sárkányölés és a fenevad megízlelt vére nyomán…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!