Program


AVL-ÉRDI JAZZ FESZTIVÁL/ Gibbons-Oláh Quartet & Vas/Bukowski/Szmańda feat. Fekete-Kovács & Gyárfás

AVL-ÉRDI JAZZ FESZTIVÁL/ Gibbons-Oláh Quartet & Vas/Bukowski/Szmańda feat. Fekete-Kovács & Gyárfás

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 8. péntek, 21:00

2023.09.08. – 17:30
Polly Gibbons - Oláh Krisztián Quartet (UK-HU)
Polly Gibbons - ének, Oláh Krisztián - zongora, Orbán György – bőgő, Serei Dániel - dob

Az egyébként is jobbnál jobb brit jazzénekesek közül az elmúlt két évtizedben talán POLLY GIBBONS csillaga ívelt felfelé a legfeltűnőbb módon. Gyönyörű, erős, érzelmekkel telített hangjára mindenki felfigyelt. 2006-ban úgy javasolták a sokak által áhított BBC Jazz Díjra, hogy még lemeze sem volt. Előadásmódja ötvözi a jazz, a blues, a soul, a gospel stílus- és érzésvilágát. Odahaza rendszeresen énekel a 606-ban és a Ronnie Scotts-ban is. A “My own company” c. albuma hatalmas kritikai sikernek bizonyult. Az idén adták ki első albumát, amely saját szerzeményeit tartalmazza. Kilenc éve lépett fel utoljára a Budapest Jazz Clubban a Harmónia Jazzműhely produkciójában. A késő délutáni érdi koncertet a Harmónia Jazzműhely segítségével rendezzük meg.
OLÁH KRISZTIÁN a klasszikus zenei elemeknek és kompozíciós technikáknak, valamint a kortárs jazz improvizatív sodrásának és absztrakt ritmikájának szerves kapcsolódásából és szintéziséből építi sajátos, dinamikus zenéjét. Számtalan díjat és elismerést követően a zenéről és zeneszerzésről való gondolkodásmódja gyökeres változáson ment át, amikor 2020-ben elkezdett a Zeneakadémián zeneszerzést tanulni.
(A programváltoztatás jogát fenntartjuk.)

2023.09.08. – 19:00
Vas Bence/Bukowski/Szmańda Trio feat. Fekete-Kovács Kornél & Gyárfás István (PL-HU)
Vas Bence – hammond orgona, Dominik Bukowski – vibrafon, Krzysztof Szmańda – dob, vendég: Fekete-Kovács Kornél – trombita, Gyárfás István – gitár

A tagok virtuozitásából olyan elmélyült zene várható, amely nemcsak megengedi, de követeli az önálló kezdeményezéseket. Olyan, melyben a zenészek olykor fellázadnak az előre megírt arranzsok ellen, és létrehoznak valami merőben eredetit, ami dallamos, ritmikus, akár énekelhető is. Éppen az összetartás és önállóság paradoxonja, ami leginkább jellemzi ezt a felállást. A formációhoz ezúttal vendégként FEKETE-KOVÁCS KORNÉL és GYÁRFÁS ISTVÁN csatlakozik. A koncerten legutóbbi lemezüket mutatják, be, az Open-Closed Principle-t. Saját szerzeményeken kívül jazz standardek is megszólalnak a koncerten. A zenekar vezetője, VAS BENCE Érden lakott, amíg ki nem költözött Lengyelországba. Ebben a felállásban még soha nem játszottak együtt.
(A programváltoztatás jogát fenntartjuk.)

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki Zsuráfszky Zoltán szavaival „mindig egy üstökös, egy géniusz marad, aki a forradalmiságával, a lelkével, a verseivel utat mutat.”

Kövess minket!


További ajánlataink


Philippe Herreweghe és együttesei: Beethoven-est Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával…

PETER BENCE

MVM Dome

A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!