Program


Around Self Made Man

Around Self Made Man

A Self Made Man nem más mint egy autodidakta test leirata. A francia táncos-koreográfus, Nina Santès által létrehozott szóló darab az építkezés fogalmát járja körbe különböző területekre lebontva: a test felépítése, az egyéniség formálása, egy ház megépítése, egy előadás létrehozása, a világhoz fűződő kapcsolat kialakítása.  több...

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A Self Made Man nem más mint egy autodidakta test leirata. A francia táncos-koreográfus, Nina Santès által létrehozott szóló darab az építkezés fogalmát járja körbe különböző területekre lebontva: a test felépítése, az egyéniség formálása, egy ház megépítése, egy előadás létrehozása, a világhoz fűződő kapcsolat kialakítása. A mozdulat, az emberi hang, a hangok, a tárgyak egymásba fonódnak, létrehoznak egy egységet, amely végül megbomlik és folyamatosan átalakul. A test a szemünk láttára fejlődő térré válik, amely történeteket mesél el.

A Self Made Man olyan drag kingekből merít ihletet, mint az úttörő Diane Torr, valamint olyan utópisztikusan gondolkodó építészekből és filozófusokból, mint Yona Friedman. Az építkezés és a tánc mozdulatai, az ismétlődő élőzenei elemekkel az önmegvalósítás szabadságát hirdeti, és arra figyelmeztet, hogy minden egyes új építkezés egy elavult egység vagy gondolat lerombolásához vezet, vagyis egy átalakuláshoz.

A többnapos workshop után Szeri Viktor táncos és koreográfus mutatja be az Around Self Made Man projektet, amely az eredeti darabból merítkezik.

Szeri Viktor

Szeri Viktor (1993-ban született) független táncosként és koreográfusként dolgozik Budapesten. Darabjaiban a performansz, a zene és a képzőművészet elemeit vegyíti. Munkája során a fiatal generációt érintő problémákra helyezi a hangsúlyt, miközben a szubkultúrákat és a különböző identitásokat vizsgálja.

Nina Santès

Többgenerációs utazó -, és bábszínházas család sarjaként bábszínészként kezdi el pályafutását.

 

Olyan koreográfiai és zenei darabokat hoz létre, mint a Kasper Toeplitz zeneszerzővel közösen szerzett Désastre, a Daniel Linehan koreográfussal megalkotott Transmorphonema című duó, valamint a Self Made Man.

Mivel érzékenyen követi a különböző műfajok fejlődését és a magát a performansz művészetet, gyakran működik együtt a vizuális és képzőművészeti, a zenei és divatvilággal.

SELF MADE MAN est une partition pour un corps autodidacte. Ce solo, créé par la danseuse et chorégraphe française Nina Santès, explore l'idée de construction, à travers différents champs : construction d'un corps, d'une identité, d'une maison, d'un spectacle, d'un rapport au monde. Le mouvement, la voix, les sons, les objets sont entrelacés, construits, détruits, continuellement transformés. Un corps et un espace émergent devant nous, créant de multiples fictions.

SELF MADE MAN est inspiré des pionniers du drag king comme Diane Torr et des architectes utopiques et philosophes tels que Yona Friedman. Par mouvements de construction, danses posturales, boucles musicales en direct, ce projet défend une certaine liberté de se construire (soi-même), et rappelle que chaque nouvelle construction conduit à la destruction d'un élément ou d'une idée obsolète, donc à une transformation.

Après plusieurs jours d’ateliers, c’est le danseur et chorégraphe Viktor Szeri qui présentera le travail Around Self Made Man, inspirée de l’œuvre originale.

Viktor Szeri

Viktor Szeri (né en 1993) est un danseur et chorégraphe indépendant basé à Budapest, en Hongrie. Dans ses pièces, Szeri combine performance, musique et arts visuels. Son travail traite des difficultés auxquelles la jeune génération est confrontée tout en examinant les sous-cultures et les identités alternatives.

Nina Santès

Issue de plusieurs générations d’artistes du théâtre ambulant et de la marionnette, Nina Santes fait ses débuts sur scène en tant que marionnettiste.

Elle est l'auteure de pièces chorégraphiques et musicales, dont Désastre, en collaboration avec le compositeur Kasper Toeplitz, Transmorphonema, un duo avec le chorégraphe Daniel Linehan et Self made man.

Sensible au croisement des pratiques et à l’art de la performance, elle dé¬veloppe régulièrement des collaborations avec le monde des arts visuels et plastiques, de la musique, et de la mode.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!