Program


Árgyilus és Tündér Ilona

Árgyilus és Tündér Ilona

ÁRGYILUS ÉS TÜNDÉR ILONA

Zene: Kárpáti Sándor

Alekszej Batrakov librettója (magyar népmesék alapján)

Szereposztás:

Árgyilus királyfi – FÜSI ZSOLT \ RÁCZ BOTOND
Tündér Ilona – PAKSI FRUZSINA \ BÉRES ANNA m.v.
Boszorkány – HORVÁTH RENÁTA \ (ALINA…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 27. szerda, 10:00

Az eredeti mesét szinte minden gyerek ismeri, ám ennek a mostani előadásnak különös története van. A táncrege zenéjét egy soproni zeneszerző és zenepedagógus, Kárpáti Sándor szerezte 1905-ben, de a mű kéziratban maradt, s egészen az utóbbi évekig kallódott. Felfedezése után a soproni karmester, Dárdai Árpád dolgozta át egyfelvonásos balettzenévé. A mű most ősbemutatóként, mesetáncjáték formájában kerül a gyerekközönség elé, akik élő zenekar játékával élvezhetik az előadást. A Sopron Balett orosz koreográfusa, Alekszej Batrakov készítette a mesebalett koreográfiáját, aki már több előadásával – Péter és a farkas, Hétszínvirág, A csodatévő lány – bizonyította Sopronban, hogy remekül érti a gyerekek nyelvét, s képes a klasszikus táncnyelvet olyan formában használni, hogy megérintse azokat is, akik sohasem találkoztak még ezzel a műfajjal.

A Sopron Balett előadása
Közreműködik a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész a legnagyobb örömünkre 60 év óta aktív szereplője a magyar dalkultúrának, és gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

Kövess minket!


További ajánlataink


Koncert Máté Péter halálának 40. évfordulójára

Erkel Színház

Szeptember 9-én lesz 40 éve, hogy az egyik legkiválóbb énekes Máté Péter eltávozott közülünk. Csodálatos dalait a mai napig is…

Traviata

Magyar Állami Operaház

Fülledt hangulatú, mámoros estélyek, fényűző, féktelen élet, gyöngyöző pezsgő – és egy lassan ölő betegség. Ezek jellemzik a kaméliás hölgy…

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!