Program


A szerencse fia (1973) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

A szerencse fia (1973) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Lindsay Anderson rendező jó két évtizeden át volt a brit film egyik meghatározó alakja. És nem mellékesen ő fedezte fel Malcolm McDowellt, akivel hosszú éveken át dolgozott együtt. Az O Lucky Man! egyenesen McDowell ötlete nyomán született.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 16. hétfő, 19:00

A szerencse fia (1973) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Angol nyelven, magyar felirattal.

Lindsay Anderson rendező jó két évtizeden át volt a brit film egyik meghatározó alakja. És nem mellékesen ő fedezte fel Malcolm McDowellt, akivel hosszú éveken át dolgozott együtt. Az O Lucky Man! egyenesen McDowell ötlete nyomán született. Furcsa, zakkant és botrányosan kritikus film, amely a Mick Travis nevezetű karakter bolyongásain keresztül bontja ki egy korrupt, cinikus és képmutató Nagy-Britannia képét. És ott bujkál benne a dilemma: akkor járunk-e el helyesen, ha követjük a kor és a társadalom által vallott eszményeket, vagy ha az erkölcs útját járjuk?

Lindsay Anderson - és Malcolm McDowell - története a brit irodalmi hagyományból fakad. Ott van benne az utazóregény, a kópéregény, a fejlődésregény - a társadalmi felemelkedés lehetőségének gondolata. Csakhogy már a hetvenes években járunk. A világ tudomány által való megváltásába vetett hit elporladt, de a Vízöntő korának divatgondolatai sem tűnnek többnek furcsa göncöknél és nem kevésbé furcsa szólamoknál. Groteszk, olykor szürreálisba forduló mese ez, amelyben a társadalmi elit, a hatalomipar értékeit vesztette, a lent lévők pedig csőcselékké süllyedtek, akik már egymással sem szolidárisak. Travis odisszeája - ágyról-ágyra, börtönről-börtönre járása, az aláírandó papírok és elszenvedendő pofonok sora - olyan világot tár fel, amely egyáltalán nem tekinthető minden világok legjobbikának. A már-már nagyepikába forduló film a legvégére még tartogat egy furcsa fordulatot. De erről csak a film megnézése után lehet és érdemes beszélgetni.

rendező    Lindsay Anderson

házigazda    Réz András

 

Ajánlatunk


performansz - részvételi akció – koncert

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned?

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!