Program


A padlás - Sziget Színház
3

A padlás - Sziget Színház

A Padlás sokak számára ismerős lehet. Aki már látta, azt megragadta a különleges világ, a mesékből kimaradt szellemek, az emberi jószívűség tökéletes példázata, mondhatni az a könnyfakasztó boldogság és idill.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. március 29. vasárnap, 10:00

Valahol Budapesten ég és föld között áll egy padlás, ami valamitől más, mint a többi. Hogy mitől más? Választ ad a darab négy főhőse, akik mesékből kimaradt, e világban kísértő szeretnivaló szellemek. A padláson megtalálják az összekötte-tést a valóság és örökkévalóság között, míg végül a Révész segítségével mind eljutnak oda, ahová vágynak.

Ez az a világ, amitől jelenlegi Világunk a legmesszebb áll…

Aki a darabot nem látta, az legalább a zenéjét ismerte, hiszen mondjuk ki, ez az a darab, amire igazán büszkék lehetünk, hiszen eredeti ’made in Hungary’. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter szerző trió ötletét esetünkben Pintér Tibor rendezte színpadra.

A Padlás bebizonyította, hogy nem kell ahhoz száz kilométereket utaznunk, hogy profi színházi előadást lássunk. A technikai felszereltség, a színészek játéka, komédiázása és a csodálatos zenék mind-mind közrejátszottak abban, hogy a Vígszínház forgó-liftező-repülő-bukfencező színpadán látható előadást bőven megközelítse, sőt talán többet is nyújtson.

Érdekes látni ezeket a színészeket és színésznőket, amikor a hónapok elteltével más és más szerepekben tűnnek fel. Pintér Tibor (mint általában) most is főszerepet játszott, amit egyértelműen meg is érdemelt. A mosolyra fakasztó szerepek mellett a hangos nevetést a csetlő-botló kung-fu (vagy más meghatározhatatlan küzdősport) mester megjelenése garantálta, akit a Detektív szerepében Csizmadia Ákos testesített meg. Az egyik legérdekesebb szerep mégis csak a melegszívű hóhér szelleme volt, aki az egész darab alatt némaságba burkolózott, játéka mégis a „beszélő” színészeket megszégyenítő volt. Ezzel bizonyított, hogy  a jó színésznek még mikrofon sem kell… Ámbár a mindig morcos Lámpásnak (Mező Zoltán) még így is sikerül beléfojtani a szót. Gondolom őrá senki nem emlékszik. Ő a nyolcadik törpe a Hófehérkéből. Persze ezen már meg sem lepődünk, miután kiderül, hogy a Csipkerózsikában valójában két herceg volt.

Ilyen és ehhez hasonló különlegességeket vonultat fel a darab, miközben állandóan szól a fülbemászó dallam, és a szereplők énekelnek mindenről, ami az ember számára a nagybetűs JÓ, vagyis a szeretetről, a Földünkről, a szépségről, az emlékekről, vagy épp a szilvásgombócról…

 

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

Kövess minket!


További ajánlataink


Harmony of Love - Király Linda koncertje. Vendég: Király Viktor Szép

Várkert Bazár, Rendezvényterem

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a…

Székely Csaba: Semmit se bánok

Pinceszínház

Bizonyos vidékek, valahogy mindig kitermelik a diktatúrákat, amelyek pedig mindig kitermelik ezt a három típust: a bántalmazót, a helyezkedőt és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!