Program


A nagy szépség (2013) / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

A nagy szépség (2013) / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Olasz nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 19:00

A nagy szépség (La grande bellezza, 2013)

Fellini északról, Paolo Sorrentino délről, Nápolyból érkezett Rómába. Ő is máshonnan jött ember. És egy percig sem titkolja, hogy olykor zavarba ejtően közel áll Fellinihez. Mintha folytatná, újraértelmezné Fellini filmjeit. Ő is Róma bolondja. Olyannyira, hogy a világháló túraútvonalakat ajánl azoknak, akik szeretnék bejárni Rómában A nagy szépség helyszíneit. Vannak közöttük népszerűek - Piazza Navona, Colosseum, Villa Medici -, de a rendező szívesen átruccan a Tevere túlsó partjára is. Ott kezdődik ez a filmje, a Via Garibaldin, ahol a Fontana dell'Acqua Paola erkélyén egy női kar énekel.

A film főhőse, Jep Gambardella huszonhat esztendősen jött Rómába. Most éppen hatvanöt éves. Ajnározott író, újságíró. Életművész, szoknyapecér. Talán ilyen lenne Az édes élet Marcellója, miután elszállt fölötte az idő? Most, születésnapja alkalmából megpróbálja számba venni, mivel is múlatta az elmúlt évtizedeket. Siker? Talán. Hiszen negyven éve írt - egyetlen - kötete emelte az elegyes celebritások közé, a „dolcsevitába”. Nem is nagyon értjük, min rágódik annyit Jep Gambardella, a sikeres ember. Talán a formálódó új regényén? A kurtuló életen? Múlt szerelmeken? A meg nem történt csodákon? Vagy azokon a sorsokon, amelyekbe belebotlik? Sorrentino filmje - Fellini filmjeihez hasonlatosan - nem kerekedik nagyregénnyé. Meglehet, hogy éppen ez teszi izgalmassá. Bolyongás a tehetős rómaiak és a körülöttük legyeskedő celebek nyüzsgésében. Valami valódi keresése az álhajak, műmellek és válogatott szurrogátumok vonulásában. A nagy szépség 2014-ben elnyerte a legjobb nem angol nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Meg vagy félszáz más díjat is. Parádés sikereket aratott. Ebben kétségtelenül múlhatatlan érdemei vannak a főszerepet játszó Toni Servillónak és az operatőrnek, Luca Bigazzinak. De aki jól fülel, meghallhatja, milyen szépen épít be Sorrentino a filmjébe olyan 20. századi és kortárs zeneszerzőket, mint David Lang, Arvo Pärt, Poulenc vagy Górecki.

Alkotó:
Rendező: Paolo Sorrentino

Közreműködik:
Házigazda: Réz András

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Napjainkban aligha képzelhető el műalkotás, amely fontosabb figyelmeztetést rejtene magában a fenyegető természeti jelenségekről és a Föld lehetséges sorsáról vitázó emberiség számára, mint Az istenek alkonya. Talán még van idő arra, hogy visszaadjuk a gyűrűt a Rajna sellőinek.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Kövess minket!


További ajánlataink


Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

A Habana Social Club zenekar Chavez Alberto Reyessel és a Tropicana Club szólótáncosaival kiegészülve világ körüli búcsú turnéja a Budapest…

A Kultúrbrigád Hannibál tanár úr című produkciója Mucsi Zoltán lehengerlő szereplésével már csak három alkalommal látható az Átrium épületében.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!