Program


A magyar Alhambra
3

A magyar Alhambra

Színpompás. Fantasztikus. Lenyűgöző. Páratlan. Nem véletlenül nyerte el a rangos ICOMOS-díjat a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga helyreállítása 2020-ban: „az épület példa értékű restaurálásáért, centrális terének kulturális hasznosítását is lehetővé tévő megoldásáért”, szól a laudáció. (Az ICOMOS 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet, amelynek szerepe meghatározó a világ műemlékvédelmében.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 3. vasárnap, 10:00

Biztosan hallottad már Otto Wagner nevét, ha máshol nem, egy bécsi adventi kiruccanáson tutira említette az idegenvezető. Tudtad, hogy ő (aki neves építész és a bécsi szecesszió vezetője lett) tervezte a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát? Tavaly megnyílt és látogatható ez a remekmű!
Barangoljunk együtt a Dohány utcai zsinagóga (kívülről nézzük meg) érintésével a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógáig. Közben megismered az itt található negyed történetét, mikor és hogyan épültek fel a zsinagógák. A kb. egyórás barangolás után bemegyünk a gyönyörűen felújított zsinagógába.
Mit fogunk megnézni? A nyolcszög alakú 28 m belmagasságú kupolával rendelkező csodálatos zsinagóga teret, az első emeleti érdekfeszítő Otto Wagner-kiállítást és a harmadik emeleti hipermodern Politzer-kiállítást!
A barangoláson az épp aktuális zsidó ünnep eredetéről, jelentéséről és a szokásokról is fogok mesélni.

Látogatás a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában
Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegyen felül): belépőjegy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába:

felnőtt: 3000 Ft/fő
Csoportos jegy jelenleg nincs.
Tourguide készülék díja: 400 Ft/fő

Találkozó 5-10 perccel kezdés előtt: Budapest, VII. kerület Madách téren a Sisi-szobornál
Térkép: https://goo.gl/maps/ohxuTq2FQduuWK3V9

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

A barangolás vége a zsinagógában lesz.

A séta időtartama kb. 60-80 perc + bent a zsinagógában kb. 60 perc. A zsinagógában bent is idegenvezetés lesz.
A séta kb. 2 órás, utána még lehet maradni a zsinagógában zárásig.

Zsinagóga látogatási szabályok:
A látogatásra a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga látogatási feltételei érvényesek.
A zsinagóga templom, szent hely. FONTOS! Hölgyeknek fedett váll, férfiaknak fejfedő viselete kötelező a zsinagógában! Rövid szoknya, sortnadrág nem megengedett. Biztonsági ellenőrzés lesz belépéskor. Érdemes kis táskát hozni, csak a szükséges dolgokkal, nagy táskával előfordulhat, hogy nem engednek be.

Fontos! Kérjük, hogy a látogatási szabályokat, biztonsági intézkedéseket mindenképp ismertesd meg a Veled együtt érkezőkkel. Aki nem tartja be a szabályokat, nem léphet be a zsinagóga területére. Tiltott tárgy birtoklása rendőri intézkedést vonhat maga után. Ha egy résztvevő nem tud belépni a zsinagógába saját hibájából, vagy aki megtagadja a biztonsági ellenőrzést, nem léphet be a zsinagóga területére, a részvételi díj elvész, nem jár vissza. Részleteket lásd alább.

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2nohMAgh0vzrbdVWvQQrbSC7KsIMSgkuAVzZ62bh_i8tCS1rr0J9xTtdE

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR22bmTQ6Kc9hgagexuRqgGbXrdh8eykOc-4nwmjuYXSa43kJ0jhN37iymE

Légy szíves olvasd el!

Egyéb tudnivalók:

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Épületlátogatási szabályok:
Az épület szent hely. Kérjük, ennek megfelelően viselkedjen.
Férfiaknak fedetlen fővel a zsinagóga területén tartózkodni tilos. Amennyiben van sapkája (sapka, kalap, baseball sapka, stb.), kérjük, vegye fel! Ha nincs sapkája, a bejáratnál, a jegy érvényesítését követően kipát fog kapni, melyet a komplexumban végig viselnie kell.
Nem templomhoz méltó ruházatban (pl. ujjatlan felsőben, rövid szoknyában vagy sortban) a belépés tilos. Ilyen esetben a zsinagóga jegykezelői nem fogják beengedni. .
Biztonsági ellenőrzés, figyelem!
A belépéskor biztonsági ellenőrzést végzünk. Kérjük, minden fémtárgyat, telefont vegyen ki a zsebeiből.
Kézipoggyásznál nagyobb méretű hátizsákkal bemenni tilos.
A zsinagógában enni, inni, dohányozni tilos. A kordonnal elzárt területekre bemenni tilos. Amennyiben elhagyott csomagot talál, azonnal szóljon a biztonsági szolgálatnak. Kérjük, viselkedésével segítsen megőrizni műemlékeink és műtárgyaink épségét. Semmiképp ne legyen nálad semmilyen szúró- és vágóeszköz, fegyvernek látszó tárgy, stb.

 

 

Ajánlatunk


A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Isteni végjáték / David Javerbaum / a Kultúrbrigád előadása Szép

Átrium

A Teremtő Alföldi Róbert bőrébe bújva meglátogat minket, hogy angyalaival karöltve bemutassa legújabb projektjét, a modern kor igényeire átszabott Tízparancsolatot!

Pintér Béla - Darvas Benedek: Gyévuska Szép

Pintér Béla és Társulata, UP Rendezvényterem

A Gyévuskában tisztek, honvédek, hozzátartozóik, munkaszolgálatosok bonyolítják a második világháború korában játszódó cselekményt Pucciniba oltott slágerek, magyar nóták és katonaindulók…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!