Program


A fa alatt

A fa alatt

A fa alatt
Undir trénu
izlandi fekete vígjáték, 89 perc, 2017
izlandi nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 11. szerda, 20:00

Rendező: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

Írta: Huldar Breiðfjörð, Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Szereplők: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson, Þorsteinn Bachmann, Selma Björnsdóttir, Lára Jóhanna Jónsdóttir

Két középkorú házaspár váratlanul rossz szomszédi viszonyba keveredik egymással. Vitájuk tárgya egy fa, ami zavaró árnyékot vet a szomszédos telekre, akadályozva a napozást. A tipikus kertvárosi csetepaténak induló eseménysor azonban egyszer csak irányt vált, és váratlanul egy kontrollálhatatlan erőszakspirálba torkollik ebben az éjfekete humorú, izlandi társadalmi szatírában.

A fa alatt világpremierje a világ legrégebbi filmfesztiválján, az ‘A’ kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok versenyszekciójában volt. Az alkotás Velence után olyan rangos filmfesztiválokon szerepelt, mint Valladolid, Zürich, Palm Springs. A legjobb skandináv hagyományokat követő A fa alatt 11 jelölést kapott az Izlandi Film- és Tévéakadémia éves díjátadóján, s összesen 7 EDDA-díjat kapott. A fekete komédia elnyerte a legjobb film, rendezés, forgatókönyv, színész, színésznő, férfi mellékszereplő és vizuális effektusok díjait, azaz többek között az öt legfontosabb kategóriában diadalmaskodott. A fa alatt éjfekete humorát emellett számos nemzetközi filmfesztiválon ismerték el világszerte. A film Izland nevezettje volt az idegen nyelvű film Oscar-díj kategóriában.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

A nulladik perc ősbemutató, csodás látványvilágot és igazi sztárparádét ígér. Udvaros Dorottya, Grisnik Petra, László Lili, Pataki Ferenc, Rohonyi Barnabás, Ficzere Béla játsszák a fordulatos komédiát.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!