Program


A Cholnoky-kód

A Cholnoky-kód

-szellemes kalandjáték-

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 26. vasárnap, 17:00

Egressy Zoltán: A CHOLNOKY-KÓD

A Cholnokyak a századfordulós Veszprém meghatározó családja. Szellemi teljesítményeik a természettudományok (földrajz és orvostudomány) és az irodalom területén országos, sőt nemzetközi szintűek, tevékenységük, életük, műveik, életmódjuk hű képe ennek a korszaknak, Veszprém polgári várossá fejlődésének. Helyi, országos és európai ismertségük különös nézőpontot ad annak a szerzőnek, aki megpróbálja egységbe foglalni, mai üzenetté tenni a Cholnokyak kalandos életét, feltárni titkaikat, sebeiket, bűneiket és összetett személyiségüket. Egressy Zoltánt, a mai magyar kortárs drámairodalom meghatározó személyiségét kértük fel a mű megírására, aki alapos kutatómunkával, a rá jellemző abszurd szemlélettel és értéktisztelő magatartással készít a mai néző számára is élvezetes, fordulatos, emberi – szellemi kalandjátékot, amely elvezet az emberi lélek, a kultúrtörténet és a tudományos ismeretek mélységeibe. Ebben az újszerű színházi produkcióban a debreceni Lighthouse fényművészeti csapat lesz az alkotók segítségére, hogy ezt az „utazást” a legkorszerűbb látványeszközökkel tegye befogadhatóvá a fiataloktól az idősebb korosztályokig, teremtsen megfelelő asszociatív teret az alkotói szándékoknak. A produkció művészeti stábjában részt vesz Géczi János író és képzőművész, egyetemi oktató (élettudomány-történet, művelődéstörténet, neveléstörténet, szimbólumtörténet, antropológia), több Cholnoky életrajzi könyv szerzője, Vándorfi László dramaturg, művészeti vezető, Benedek Mari jelmeztervező, Horváth Csaba rendező koreográfus. A produkció a Forte Társulat és a Pannon Várszínház koprodukciójában jön létre 2023-ban. A bemutatónak különös jelentőséget ad, hogy terveink szerint Veszprémben, a 2023-ban átadásra kerülő CODE digitális élményközpont lesz a produkció helyszíne. Amennyiben ez technikai okokból késedelmet szenved, más térben, de a digitális technika látványelemeivel hozzuk létre a produkciót, a veszprémi ifjúság számára rendkívül kedvezményesen.

Az előadásban Cholnoky László, Cholnoky Jenő, Cholnoky Viktor és Csolnoky Ferenc mellett megjelennek a család nőtagjai, a kor meghatározó irodalmi és társadalmi személyiségei.

Játsszák
a Forte Társulat színészei:
Földeáki Nóra
Fehér László
Pallag Márton
Horkay Barnabás
Widder Kristóf
és a Pannon Várszínház színészei:
Oravecz Edit
Kovács Ágnes Magdolna
Kárpáti Barbara
Szelle Dávid

Alkotók
Jelmeztervező: Benedek Mari
A rendező munkatársa: Balázs Nikolett
Rendező: Horváth Csaba

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

zenés party két részben

Kövess minket!


További ajánlataink


“Szeretni bolondulásig” Szécsi Pál dalai Szép

Várkert Bazár

Az első, nagysikerű Megasztárban feltűnt Mujahid Zoltánt az évek során számtalanszor hasonlították Szécsi Pálhoz, így néhány éve arra a döntésre…

BRÓDY JÁNOS koncert dalról dalra Szép

Erkel Színház

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!