Program


5. Thiago Bertoldi és Miguel Campos Neto

5. Thiago Bertoldi és Miguel Campos Neto

Brazil karmesterrel és szólistával, saját zenei kultúrájuk avatott tolmácsolóival kaphatunk bepillantást hazájuk zenei világába.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 16. péntek, 19:00

Brazil-est
Savaria Szimfonikus Zenekar

Carlos Gomes: Il Guarany – nyitány
Heitor Villa-Lobos: 1. zongoraverseny
Carlos Gomes: Maria Tudor – nyitány
Heitor Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras No. 7

Közreműködik: Thiago Bertoldi / Brazília /
Vezényel: Miguel Campos Neto / Brazília /

Különösen érdekes a távoli földrészek zenéit összehasonlítani az európai muzsikával, megfi gyelni a nemzeti hagyományokat tükröző alkotások témáinak, dallamainak, ritmikájának, kompozíciós technikáinak hasonlóságát vagy éppen különbözőségét.
Antonio Carlos Gomes (1836–1896) és Heitor Villa-Lobos (1887-1959), a brazil komolyzene legfontosabb alakjai, a legjobban elismert latin-amerikai zeneszerzők. Zenéjük részint a brazil népzenén alapul, de sok stílusjegyet hordoz az európai zenei örökségből is.

Ajánlatunk


A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban.

JOHANNES BRAHMS: Akadémiai ünnepi nyitány, op. 80 JOHANNES BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77 *** BARTÓK BÉLA: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára, Sz. 106, BB 114

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!