művész


Rossa Levente
2

Rossa Levente

Zeneszerző, zenekari tag.

Magamról:
1974.
Budapest

Zenei tanulmányaimat a Kodály Zoltán Zenei Általános Iskolában kezdtem, 6 évig furulyáztam, és 7 éves korom óta hegedülni tanulok, 12 éves koromtól két évig a Tomkins Énekegyüttesben énekeltem. Hangszeres tanáraim voltak: Istvánfalvy Andrea, Jándi Judit…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Zeneszerző, zenekari tag.

Magamról:
1974.
Budapest

Zenei tanulmányaimat a Kodály Zoltán Zenei Általános Iskolában kezdtem, 6 évig furulyáztam, és 7 éves korom óta hegedülni tanulok, 12 éves koromtól két évig a Tomkins Énekegyüttesben énekeltem. Hangszeres tanáraim voltak: Istvánfalvy Andrea, Jándi Judit és Regőczy Mária. Tanulmányaimat a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában folytattam és itt is érettségiztem hegedű szakon 1993-ban, tanáraim Zs. Szabó Mária, Túri Éva, Ittzés Tamás és Pusker Imre voltak. Népzenei tanulmányaimat Salamon Beáta unszolására és zenei hatására kezdtem el, amiért különösen hálás vagyok. A Nyíregyházi Főiskolán ének-zene, népzene szakos diplomát szereztem 2006-ban. Szakdolgozatomat a moldvai csángó magyar tánczene és a középkori régizene kapcsolatáról írtam, Rőmer Ottó vezetésével.

1994 óta a veszprémi Pannon Várszínház és a szintén veszprémi Petőfi Színház, a budapesti Magyar Színház, Madách Színház, a Vígszínház, Újszínház, Katona József Színház, Fogi Színház, Szekér Színház, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, és a Budapesti Operettszínház különféle produkcióinak és hangfelvételeinek közreműködője, kivitelezője vagyok.

Filmes közreműködések: Jancsó Miklós: Oda az igazság!, Borgiák, Terror, Katedrális I-II, Hudini, Drakula, Hercules, Jamestown és más történelmi filmek zenei jeleneteiben és hanganyagaiban játszom, játszottam, valamint számos reklámfilmben működtem közre.

Régizenével behatóbban a 2000-es években kezdtem foglalkozni. Alapító tagja voltam a Tabulatúra régizene-együttesnek, melynek a mai napig társvezetője vagyok. A zenekarban vonós hangszereken: barokk és klasszikus hegedűn, violán, rebeken és fidulán játszom, valamint töröksípon, görbekürtön játszom és énekelek is. 2003 szeptemberétől a Kecskés Együttes közreműködője is vagyok. Régizenei ismereteim bővítését L. Kecskés András lantművész tanítványaként a mai napig folytatom. 2003 tavasza óta magántanítványokat tanítok, a Kiss Zenede AMI népzene tanszakának alapitójaként a mai napig pedagógusként is dolgozom.

2004-től alapítója tagja és elnöke vagyok a Tabulatúra Régizenei Egyesületnek, mely a tradícionális, európai és magyar régizene, és az autentikus magyar népzene népszerűsítését tűzte zászlajára.

Könnyűzenei tevékenységeim közül a Kósza Band-et, valamint számtalan közreműködés mellett, a P.Mobil-t, és a Vágtázó Csodaszarvast emelném ki. 1999-ben elvégeztem a Magyar Rádió hangtechnikus képző tanfolyamát, és 2000-től 2004-ig hangtechnikusként dolgoztam a Honvéd Együttes "Fenti" stúdiójában, majd 2006-ig vezetője voltam. 2002 novemberétől működik saját RoLeBoMusic nevű hangstúdióm is, mely 2007-től önálló helyszínen, közel 50 nagylemez létrehozásában vett részt.

A nagy füzet

A nagy füzet

Pannon Várszínház Nonprofit Kft.
  • Hegedű
Feltámadás Makucskán

Feltámadás Makucskán

Új Színház
  • Zeneszerző
Hamlet

Hamlet

Pannon Várszínház Nonprofit Kft.
  • ZENÉSZ
Hamlet

Hamlet

Pannon Várszínház Nonprofit Kft.
  • ZENÉSZ
Hedry Mária: Zrínyi Ilona

Hedry Mária: Zrínyi Ilona

Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft.
  • Zene
Hedry Mária: Zrínyi Ilona

Hedry Mária: Zrínyi Ilona

Klebelsberg Kultúrkúria
  • Zene
Hedry Mária: Zrínyi Ilona - ősbemutató

Hedry Mária: Zrínyi Ilona - ősbemutató

Klebelsberg Kultúrkúria
  • Zene
Hedry Mária: ZRÍNYI ILONA / A Klebersberg Kultúrkúria produkciója

Hedry Mária: ZRÍNYI ILONA / A Klebersberg Kultúrkúria produkciója

Általános
  • Zene

Ajánlataink


Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!