ZENEAKADÉMIA BÉRLETEK 2020/21

Zeneakadémia bérletek 2020/2021

Fantázia, Dallam, Összhang

A korábbi évekhez hasonlóan a Zeneakadémia legújabb bérlet-összeállításait is a gazdag programkínálat és kiváló előadók jellemzik. Visszatérnek a barokk zene sztárjai a Zeneakadémiára: Julia Lezsnyeva a Venice Baroque Orchestra kíséretében, Isabelle Faust (aki most először játszik historikus zenét a Budapesten) a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonicóval lép fel. Az Összkiadás-sorozatot Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatják, Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovich, Giovanni Guzzo és a 2010-es ARD-verseny győzelmével ismertté vált Julian Steckel. Kamarazenei sorozatban a Les Vents Français tagjaként lép lép színpadra Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatković. A bérlet további koncertjein nemzetközi pódiumok világszerte elismert szereplői játszanak együtt magyar művésztársaikkal: Nagy Péter, Kokas Dóra és Fenyő László mellett Daniel Hope, Claudio Bohórquez, Maxim Rysanov, Vadim Holodenko és Jiyeong Mun játékát hallhatja a Nagyterem közönsége. Először ad az orgonabérletben szólóestet a Zeneakadémia felújított nagytermi hangszerén Fassang László, valamint két neves külföldi művész, a brit David Titterington és a svéd Hans-Ola Ericsson. A Zeneakadémia újabb fiatal tehetségei mutatkoznak be A tehetség kötelez-sorozatban egy-egy zeneszerző, nemzet vagy műfaj köré épített tematikus esten. Az őszi Liszt-kukacok Akadémiáján pedig kiderül, milyenek a csodabogár zenészek.

A Zeneakadémia bérletei 2020. május 31-ig kedvezményes áron vásárolhatók meg! 

TISZTA BAROKK 2020 ŐSZ

Októbertől visszatérnek a barokk zene sztárjai a Zeneakadémiára. Ismét vendég lesz az ünnepelt orosz szoprán, Julia Lezsnyeva, aki ezúttal a Venice Baroque Orchestra kíséretében Vivaldi-, Händel- és Graun-áriákkal készül. Izgalmasnak ígérkezik a műfaj egyik legkitűnőbb együttese, a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonico és Isabelle Faust közös fellépése, hiszen a nagyszerű hegedűművésznőt historikus zenekar szólistájaként eddig még nem hallhatta a magyar közönség. A hangversenyen Pietro Locatelli L’Arte del violino című, saját korában népszerűvé vált hegedűverseny-sorozatából három darab is elhangzik. Vashegyi György együttesei számos nemzetközi sikert értek el francia barokk darabok tolmácsolásával, ezúttal Jean-Philippe Rameau és az őt követő generáció legsikeresebb komponistája, Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville motettáit szólaltatják meg.

bérletvásárlás

KAMARAZENE NAGYTEREMRE 2020/21

Az évad kamarazenei sorozatában igazi kuriózumnak ígérkezik a Les Vents Français fúvósegyüttes fellépése, hiszen tagjai – Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatković – mind világszerte elismert szólisták. Műsorukon – Eric le Sage zongoraművésszel kiegészülve – Mozarttól Hindemithig 150 év fúvós kamarazenéje szólal meg. A bérlet további koncertjein nemzetközi koncerttermek világszerte elismert szereplői játszanak együtt magyar művészekkel. Daniel Hope és Claudio Bohórquez mellett Nagy Péter lép színpadra, októberi Brahms-estjükre a korai és az érettkori darabok közül válogatták össze műsorukat. Szintén a hamburgi születésű mester műveiből válogat Fenyő László és koreai partnere, a versenygyőztes Jiyeong Mun; hangversenyüket Richard Strauss 19 évesen befejezett szonátája zárja. Rendhagyó kamarazenei formációt alkot Kokas Dóra, Maxim Rysanov és Vadim Holodenko, akik 19. századi átiratok mellett olyan triókat is megszólaltatnak, melyek kifejezetten brácsára, csellóra és zongorára születtek.

bérletvásárlás

ORGONA A KÖZPONTBAN 2020 ŐSZ

Először ad az orgonabérletben szólóestet a Zeneakadémia orgonáján Fassang László, aki Bach hommage-darabok és saját orgonaátiratai mellett Kurtág György és Ligeti György egy-egy művét is megszólaltatja. A két másik hangverseny művészei is a klasszikus és a modern repertoár ötvözésével mutatják be a hangszer rendkívül tág lehetőségeit. David Titterington a Royal Academy of Music és a University of London professzora, a St Albans Nemzetközi Orgonfesztivál művészeti vezetője. Műsorába elsősorban angol komponisták műveiből válogatott Elgartól napjainkig. A svéd Hans-Ola Ericsson hangszeres tanulmányai mellett zeneszerzés stúdiumot is folytatott, mestere volt többek közt Luigi Nono és Olivier Messiaen. Decemberi koncertjén a közönség alkotói munkásságából is ízelítőt hallhat.

bérletvásárlás

ÖSSZKIADÁS ÉLŐBEN 2020 ŐSZ

Az idei összkiadás-sorozat Bartók hegedűre írt kamaraműveire fókuszál, az utolsó hangversenyen pedig legnehezebb hegedűműve, a Szólószonáta is elhangzik az előadások főszereplője, Baráti Kristóf előadásában. A három koncerten a kiváló magyar előadók – Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes és Klenyán Csaba – mellett olyan kitűnő külföldi művészek is közreműködnek, mint Roman Rabinovich, Giovanni Guzzo és a 2010-es ARD-verseny győzelmével ismertté vált Julian Steckel.

bérletvásárlás

A TEHETSÉG KÖTELEZ 2020 ŐSZ

A Zeneakadémia újabb fiatal tehetségei mutatkoznak be A tehetség kötelez-sorozatban. A bérlet koncertjein olyan művészek és együttesek mutatkoznak be, akik karrierjük elején állnak, több versenyen bizonyítottak már, ősszel pedig a Solti terem közönsége előtt valósíthatják meg művészi elképzeléseiket. Az Orion Trió művészei Brahms 2. zongoratriója mellett 20. századi orosz szerzők darabjait tűzik műsorukra. Langer Ágnes és Fülei Balázs koncertjén első és utolsó műsorszámként két 1886-ban komponált darab, közöttük pedig egy-egy I. és II. világháború alatt született szonáta szólal meg. A Central European String Quartet hangversenye Antonín Dvořák, Osztrosits Eszter és zenésztársainak koncertje pedig Dohnányi Ernő művészetét helyezi középpontba.

bérletvásárlás

LISZT-KUKACOK AKADÉMIÁJA 2020 ŐSZ - CSODABOGARAK

De kik azok a csodabogarak? Varázslatos katicák? A Beatles együttes bálványozott tagjai? Netán Aragog, az óriáspók a Harry Potterből? Mona Dániel zenetörténész és a Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája olyan témát hoz el 2020 őszén 10–15 éves gyerekekből (és persze kísérőikből) álló közönségének, amelytől garantáltan tátva marad mindenki szája. A zenei élet szuperhősei, különc, nem mindennapi képességekkel rendelkező figurák vonulnak fel, akikre még a szakma többsége is csak annyit mond: csodabogarak! Belenézhetünk az ütős, a zeneszerző, a zongorista és egy egész kórus fejébe, hogy megtudjuk, hogyan születik meg bennük a zene. Akkor. Ott helyben. Merthogy a komponálás folyamata, azon belül pedig a rögtönzés lesz a főtémánk. Megpróbáljuk megfejteni a titkot, megszerezni és használni az improvizáció receptjét, miközben próbára tesszük a művészeket: tényleg bármiből tudnak zenét csinálni?

bérletvásárlás 

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!