Radnóti Színház

Radnóti Színház

A mai Radnóti Színház története 1985-ben kezdődött, amikor Bálint András került az igazgatói posztra és ezzel jelentős profilváltás történt. Az addigi irodalmi színpad helyén (de annak hagyományait is alapul véve) kialakult az a kamarajellegű, igényes polgári-művésszínház. A színház társulata kicsiny, 16 állandó taggal rendelkezik, mégis az ország egyik legerősebb szakmai társulása. A Radnóti Színház művészi arculataának kialakitásakor az egyetemes drámairodalom több vonulata volt irányadó. A színház ápolja az irodalmi hagyományokat is, egy-egy költő életművét, egy mai szerzőt, egy folyóiratot, egy kiadót bemutató, népszerűsítő estjeivel. Időnként a színház csapata a könnyedebb, zenés műfaj területére is tesz kirándulást, tágítva ezzel a "komoly" repertoárt: az utóbbi idők egyik legnagyobb sikere a reneszánsz motívumok alapján maivá hangszerelt olasz zenés komédia, az Anconai szerelmesek. A színház rendszeresen jár külföldre is: sikeres vendégszerepléseink voltak Kairóban (ahol Palutus Hetvenkedő katonája nyert díjakat), valamint Portugáliában, Finnországban és Szlovákiában; legutóbb a Ványa bácsi járt Helsinkiben, illetve Krleza Agóniája Splitben, ahol két díjat is elnyert a produkció. A Radnóti Színház művészeti koncepciójához tartozik az is, hogy a produkciók fő irányát jelentő, a sztanyiszlavszkiji hagyományokra épülő, azokat modernizáló lírai realizmus mellett folyamatosan színpadra állítson, merész, hangvételű, olykor kifejezetten kísérleti jellegű előadásokat is, legfőbb törekvése azonban az, hogy a különböző irányzatok között egyensúlyt teremtve, egy sajátos irónia fénytörésébe állítva olyan értékteremtő és értékálló előadásokat hozzon létre, amelyek az európai színházművészet legnemesebb hagyományait ötvözik a korunkra jellemző látásmóddal, újító törekvésekkel, az aktuális problémák és kérdések iránti érzékenységgel.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Telefonszám: 321-0600/112., 343-6792 Nyitvatartás: 

Szünet nélküli darabok esetén az előadás végéig (kb. 20:30) Többrészes előadások esetén az első szünet végéig lehet a pénztárban jegyet váltani (kb. 21:00).

Előadásnapokon: Kedd és vasárnap között 15:00-tól az első szünet végéig, illetve szünet nélküli előadásokon az előadás végéig tart nyitva a pénztár. Hétfőnként 18.00-19.00 várjuk a jegyvásárlókat.

Előadásmentes napokon: 15:00-19:00 között tart nyitva a pénztár. Ünnepnapokon zárva tart a pénztár.

Mozgáskorlátozottak számára a helyszín megközelítése kerekesszékkel: akadálymentes bejárat, földszinti ruhatár, nézőtérre akadálymentes bejutás, lépcső nélkül. Parkolás: Szíves figyelmükbe ajánljuk az alábbi parkolási lehetőséget, az Akácfa utca 60. szám alatt.A színház látogatóinak a parkolóházban 1 óra ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak, melyet az előadások alatt tudnak igénybe venni! Az előadások átlag időtartalma:

Bárány Boldizsár

10.30 órakor kezdődő előadásnál vége kb. 12.20 (egy szünettel)

15.00 órakor kezdődő előadásnál vége kb. 16.50 (egy szünettel)

 

Az este 7 órakor kezdődő előadásoknál:

Anatol és a nők vége kb. 21.00 (szünet nélkül)

Bolha a fülbe vége kb. 22.30 (két szünettel)

A Főfőnök vége kb. 21.45 (egy szünettel)

Jelenetek egy házasságból vége kb. 21.30 (egy szünettel)

Karamazov testvérek vége kb 22.10 (egy szünettel)

Oresztész vége kb. 21.00 (szünet nélkül) 

Platonov - Apátlanul vége kb. 22.40 (egy szünettel)

Úr és kutya vége kb 20.25 (szünet nélkül)

Vágyvillamos vége kb. 22.00 (egy szünettel)

Tovább 1065 Budapest, Nagymező utca 11.

Radnóti Színház

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!