Gödöllői Királyi Kastély

Gödöllői Királyi Kastély

A Gödöllői Királyi Kastélyt, Magyarország egyik legvonzóbb turisztikai célpontját évente több mint 200 ezren látogatják meg. Külföldi vendégeink száma egyre nő, minden negyedik ember érkezik Európa más országaiból, sőt évről évre többen a világ távolabbi tájairól.

Az épület nyolc kétszintes szárnyból áll, melynek középső részét 1996 és 2000 között restaurálták. A vendégforgalom nagy része itt zajlik. 2003-ban elkészül a Barokk színház.

Az emeleten a múzeumi állandó kiállítások látogathatók. A Grassalkovichok korát bemutató kiállítás a kastély építtetőjének, gróf Grassalkovich I. Antalnak tárgyi és társadalmi környezetét mutatja be hét teremben. Az épület különleges sajátossága, hogy innen betekintés nyílik a kastélykápolnába, mely a kastélyhoz önálló szárnyként kapcsolódik. Ugyanebben az épületrészben kezdődnek és a főhomlokzati szárny emeletét teljes egészében magában foglalják a Királyi lakosztályok. I. Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné szobái a kastély második fénykorát, a királyi család itt-tartózkodásait idézik fel a korabeliek alapján berendezett enteriőrök sorával, 13 teremben. Különleges szépségű részlete az 1751-ben Mária Terézia császárnő három napos gödöllői látogatására kialakított márványborítású szoba, mely a mindenkori kastélyúrnő, így Erzsébet királyné hálószobája is volt. Az emeleti teremsor utolsó lakosztálya ad helyet az Erzsébet királyné emlékkiállításnak. Ezt annak az emlékmúzeumnak megmaradt tárgyaiból és ábrázolásaiból válogattuk, mely 1908 és 1944 között a budai várban nyilvánosan látogatható volt, majd Budapest ostroma során jórészt elpusztult. Az emeleti teremsor koronája a kettős kupolával építészetileg is kiemelt rokokó díszlépcsőház és díszterem, mely koncertek, esküvői szertartások és díszvacsorák helyszíne is lehet.

A földszint elsősorban a vendégek kényelmét szolgálja. Ajándékbolt, kávézó és a Tourinform iroda mellett fotóműterem és kívánságra különtermek állnak rendelkezésükre. Rendezvénytermeink és Erzsébet királyné titkos földszinti szalonjai színvonalas gálavacsoráknak, vállalati tréningeknek, fogadásoknak, valamint esküvői ceremóniálknak adnak helyszínt. Évek óta számos előre bejelentett turistacsoport veszi igénybe a „Királyi környezetben" kínált ebéd- és vacsoraajánlatainkat.

Zenei kínálatunkból kiemelkedik a hagyományosan június utolsó és július első hetében megrendezésre kerülő Kamarazenei Fesztivál, az október első felében megrendezett Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál, és október második felében a Liszt Fesztivál.

Tájékoztatónkban csokorba gyűjtöttük azokat a lehetőségeket, amelyek a Kastélymúzeum megtekintésén kívül további kulturális, vagy látvány-élményt nyújthatnak vendégeinknek. Ajánlunk néhány olyan programot is, amely a kastély falain túl, Gödöllőn, vagy a környékén még megtekintésre érdemesnek tartunk.

weiter 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Gödöllői Királyi Kastély

13 veranstaltungen


Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!


Sehr geehrter Benutzer!

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept