Program


ZenePlusz 2023-24/2 - Mítoszok és istenek

ZenePlusz 2023-24/2 - Mítoszok és istenek

Mai hangversenyünk a mítoszokba enged némi betekintést. Az első részben egy modern mítosz kultikus zenéjét hallhatják, mely rengeteget merít a hangverseny második részében felcsendülő szerzőktől, így Wagner, Mahler és konkrétan a Planéták zenéjéből, ugyanakkor egy ősi mitikus történet modern feldolgozása.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 12. kedd, 19:30

Előadásunk második részében Velekei László koreográfiájával a Győri Balett az Istenek játéka c. táncjátákot mutatja be, mely szintén a mítoszokból táplálkozik. Lényegében azt a gondolatot járja körül, miszerint a lét végességét nem ismerő Istenségek számára az élet csupán egy valóságos tét nélküli játék. Bár hibáik, erényeik és jellemük nagyon is emberi, harcaikra, szerelmeikre és viszályaikra nem vetül a végesség, a visszafordíthatatlanság árnyéka. Talán ezért sem érinti meg őket a halandók tragédiákkal teli világa, mindez számukra csupán járulékos veszteség. A halandókra legtöbbször ügyet sem vetve élik szeszélyes életüket a halhatatlanság kényelmében, és így teremtik meg a földi élet zűrzavarát, traumáit, kataklizmáit és szépségeit is.

De ne feledjük: az isteneket az ember képzelete teremtette. Az ő létezésük a mi magyarázatunk a világ létezésére. Így, amikor ők távolodnak el tőlünk, akkor vajon nem mi szakadunk-e el a teremtés lényegétől? Vajon nem azért teremtettük őket halhatatlannak, hogy megőrizzenek számunkra egy fontos szeletet abból a világból, amit értéknek tartottunk?

ELŐADÓK:Győri Balett

koreográfus: Velekei László

Budafoki Dohnányi Zenekar

vezényel: Werner Gábor

 

MŰSOR:John Williams: Star Wars - szvit

Mendelssohn: Skót szimfónia II. tétel

Holst: A bolygók, op. 32 – Mars, Merkúr, Jupiter

Mahler: V. (cisz-moll) szimfónia – IV. AdagiettoWagner: A Rajna kincse - Az iistenek bevonuláda a Valhallába

 

Ajánlatunk


Havasi Balázs zongoraművész újra a Tokaj Fesztiválkatlanban ad koncertet 2024. augusztus 10-én!

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és a teátristák fantáziája.

Kövess minket!


További ajánlataink


Made in Hungaria - Fenyő Miklós nagykoncert

KoncertM, Siófok - Plázs Nagyszínpad

LŐDD BE A SÉRÓD, SZÓLJ A BARÁTAIDNAK ÉS BULIZZ A BALATONON FENYŐ MIKLÓSSAL!

ROAD Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Idén éppen 20 éve, hogy megalakult a hazai rockélet egyik legaktívabb formációja a Road. A jubileumi ünnepsorozat nagyszabású fináléja a…

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!