Program


WÖRK Projekt

WÖRK Projekt

A Wörk Projekt stílusa alapvetően progresszív gitárzeneként definiálható, mely a jazz-rocktól egészen a népzenéig kalandozik, az akusztikus és modern elektronikus hangszerek kíséretével, az esetek túlnyomó részében vokál nélküli, instrumentális formában.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 3. szerda, 20:00

A Wörk Projekt egy összefoglaló név, ami nem egy zenekart, hanem egy zenei kísérletet takar. Az ötletgazda Nagy Ádám (Roy és Ádám Trió) gitáros, Huszka Jenő-díjas zeneszerző, aki régi, fiókba zárt szerzeményeit meglelvén saját elgondolásból és zenésztársai buzdítására indította el a „Projektet” 2015-ben Borlai Gergő zenésztársa segítségével. A Wörk Projekt koncertek - bár egyediségükből adódóan ritkábban kerül sor - vonzzák a különleges zenei világ iránt érdeklődőket. 2015-ben jelent meg az első Wörk Projekt album. 2016-ban az A38 nagytermében volt egy nagy sikerű lemezbemutató koncert. 2018-ban a Gödör klubban egy szintén telt házas Wörk Projekt Hendrix special’ koncert. 2020 júliusában pedig egy második "lemezelőzetes" a Kobuci kertben.

A második lemez első száma és klipje február 4-én jelenik meg.
A nagylemezt kézzel fogható formában először a Trafóban lehet majd kapni!

A Wörk Projekt stílusa alapvetően progresszív gitárzeneként definiálható, mely a jazz-rocktól egészen a népzenéig kalandozik, az akusztikus és modern elektronikus hangszerek kíséretével, az esetek túlnyomó részében vokál nélküli, instrumentális formában. A „Projekt”, mint zenei társulás bemutatkozó koncertjére és egyben az első album bemutatására 2016 januárjában az A38 hajón került sor, a lemezen közreműködő olyan zenészek részvételével, mint Borlai Gergő, Juhász Gábor, Gátos Iván, Gátos Bálint, Kardos-Horváth János (Kaukázus), Maszkura (Maszkura és a Tücsökraj), Weisz Gábor, Bille Gergő, Hoffer Miklós, Sélley Szabolcs). Ezt követően 2018 januárjában, a Gödör Klubban egy mini fesztivál keretei között egy különleges „Hendrix special” koncerttel folytatódott a zenei kollaboráció, majd 2020 júliusában egy nyári lemez-előzetes koncertre került sor a Kobuciban, melynek kiemelt vendége Mohai Tamás volt. Bár nem zenekarnak indult, az elmúlt évek során félig-meddig zenekari formát öltve, a Wörk Projektnek állandó tagja lett: Borlai Gergő, Gátos Iván, Gátos Bálint és Nagy Ádám. A koncertek megtartására egyediségéből adódóan ritkábban kerül sor, azonban az időről időre megtartott színvonalas események vonzzák a különleges zenei világ iránt érdeklődőket, mivel e „projektek” a megszokottól eltérő zenék más színeit vonultatják fel, nagy amplitúdók között mozogva mind a dalok, mind a megszólaltatott hangszerek, mind pedig a résztvevő zenészeket illetően.

A második album anyaga naturálisabb, az akusztikus, népies és az elektromos, kvázi rockos’ hangszerek mixtúrája egy teljesen egyedi fúziót képez. A kísérletező világ és a jazz által előtérbe kerülő improvizációk megmaradtak, sőt talán nagyobb számban előtérbe is kerülnek az első anyaghoz képest. Az albumon Borlai Gergő és Szentpáli Roland mellett még egy külföldön is méltán elismert művész közreműködik, Yolanda Charles személyében, aki több dalban is basszusgitározik. Az anyag nem szűkölködik a meglepetésekben, zenei szatírákban’ (gondolván akár a Tarantinos’ zenei betétre, szinte disco metál dalokra), egyedi gitárhangzások és effektek, virtuóz hangszeres szólók, jazzes fúvósszólamok, székrecsegésből előállított dobhangok és ritmusok, asszimetrikus ütemek, szájgitározás (Ádámtól már megszokottan), szinte éneklő hegedűk és vokálok Mókus lévén, mindez nagyon vastagra szedett abszolút rock kísérettel, lehangolt ritmusgitárokkal és Borlai Gergő súlyos dobolásával tarkítva. A hanganyag 24 track-et tartalmaz, 10 önálló angol című instrumentális darabot és 14 rövidebb zenei átvezetőt, összességében kb. 50-55 percben. A lemez első, a Sunday c. instrumentális dalához (Nagy Ádám szerzemény, Borlai Gergő hangszerelésével) videó klip is készült Regős Ábel rendezésében. A dal érdekessége, hogy a basszus futamokat Szentpáli Roland tubaművész játszotta fel, amiből egy nagyon egyedi és meglepő zenei fúzió született.

Az albumon és a koncerten közreműködő művészek bemutatása:

Nagy Ádám – gitárok, ének, vokál 23 éve tagja Roy és Ádám zenekarnak, melynek gitárosa és zeneszerzője. Huszka Jenő-díjas, kétszeres Aranyzsiráf-díjas, 2013-ban az „Év zenekara” díjas (Roy és Ádámmal), és 2019-ben 20 év könnyűzenei munkásságáért polgármesteri oklevéllel kitüntetett jazzgitár-előadóművész, zeneszerző. A KJF-en szerzett jazzgitár- előadóművész diplomát, művészi tevékenysége mellett egy művészeti iskola tanáraként is oktat.

Borlai Gergő – dobok, vokál Fonogram- és Artisjus-díjas, 2020-ban Grammy-díjra jelölt nemzetközileg elismert dobművész, zeneszerző. Számtalan magyar és nemzetközi porodon ismert és elismert zenekar dobosa.

Yolanda Charles (UK) – basszusgitár MBE brit zenész és tanár. Játszott Paul Wellerrel, David A. Stewarttal ,Robbie Williams zenekarában, Mick Jaggerrel ,The Waterboysszal, Hans Zimmerrel. 2017 júliusától 2020 elejéig pedig a Squeeze tagja volt. Saját zenekara a The Deep Mo. A manchesteri Royal Northern College of Music -ban vezetett órákat. Charlest a 2020-as születésnapi kitüntetésen a Brit Birodalom Rendjének (MBE) tagjává nevezték ki a zenei szolgálataiért.

Dr. Szentpáli Roland – tuba Tubaművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, valamint a Luzerni Művészeti Egyetem tuba művésztanára. Számtalan rézfúvós, szólista és tubaverseny győztese, háromszoros Artisjus-díjas zeneművész. Világszerte több jelentős szakmai esemény fellépője, mesterkurzusokat tart, zsűrizik, zenét szerez, és együttes-vezetőként is megmutatkozott már.

Szirtes Edina „Mókus”– hegedű, ének, vokál Erkel Ferenc-díjas, kétszeres Artisjus-díjas, Fonogram-díjas hegedűművész, zeneszerző, énekes.

Weisz Gábor – bariton, tenor és szoprán szaxofon Szaxofonművész, művésztanár. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén végzett, többféle fúvós hangszeren játszik, számos neves magyar és külföldi zenésszel lépett/lép fel, köztük a teljesség igénye nélkül: Deitra Farr a fekete blues neves képviselője, LMT Connection (amerikai funk együttes),DJ Bootsie Quartet, Tóth Vera, Balázs Fecó, Horváth Charlie, Irie Maffia, Caramel, Szörp együttes, stb.

Csapó Krisztián – harsona 2007-ben szerezte diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszék Jazz-harsona szakán. Ugyanebben az évben a Magyar Rádió Jazz Harsona Versenyének döntőse volt. Jelenleg többek között a BJC Big Band, a Nart Orchestra, a Budapest Ragtime Band, a László Attila Fusion Circus és a Budapest Scoring harsonása, keresett session zenész. Saját szóló projektje a KRIZ, mellyel első lemeze “The Journey Home” címmel 2022-ben jelent meg. 2020-ban a Jazzma.hu jazz portálon ‘Az év harsonása’ kategóriában a Muzsikusi- és az Olvasói Szavazólistán is első helyezett lett.

Pecze Balázs – trombita Pecze Balázs 2008-ban második helyezést ért el a Magyar Rádió Jazz Trombita versenyén, azóta számos élvonalbeli jazz zenekar tagja. 2013-ban diplomázott a Zeneakadémia klasszikus trombita szakán, egy évvel később pedig az intézmény tanári mesterszakán. A Concerto Budapest szimfonikus zenekar trombitaművésze, 2018 áprilisától az Óbudai Danubia Zenekar első trombitása. Több éve a Budapest Jazz Orchestra tagja és szólistája.

WÖRK Projekt
Nagy Ádám - gitár, vokál
Boralis Gergő - dobok, vokál
Yolanda Charles (Hans Zimmer, Mick Jagger, Robbie Williams) - basszusgitár
Szirtes Edina "Mókus" - hegedű, ének
Szentpáli Roland - tuba
Weisz Gábor - szoprán-, tenor-, bariton szaxofon
Csapó Krisztián - harsona
Pecze Balázs - trombita

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Kövessen minket!


További ajánlataink


Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

A kétely felfüggesztése - A művész tekintete

Néprajzi Múzeum

Mágikus tárgyak és üzenetek olvashatósága és olvashatatlansága, csapdák és foglyul ejtett állatok nyomai, időben és térben rejtett és rejtőzködő, halhatatlan…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!