Program


Wagner: Siegfried / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Wagner: Siegfried / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Jobb félni, mint megijedni, tartja a mondás. Nos, Siegfried, a germán mitológia és Wagner hőse elsősorban éppen arról híres, hogy nem ismeri a félelmet. Hatalmas erejű, fékezhetetlen vidámságú, zabolátlanul vad legény, az erdő fia és a vadállatok barátja, akivel nem tanácsos ujjat húzni.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 20. szombat, 16:00

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:

Jürgen Sacher: Mime

Egils Silins: Vándor (Wotan)

Kálmán Péter: Alberich

Gál Erika: Erda

Iréne Theorin: Brünnhilde

Közreműködők:

a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató: Strausz Kálmán)

Alkotók:

Dramaturg: Christian Martin Fuchs †, Dr. Christian Baier

Jelmez- és bábterv: Corinna Chrome

Fény: Vajda Máté

Koreográfus: Vida Gábor

Koreográfus-asszisztens: Asztalos Dóra

Játékmester: Polgár Etelka

Rendező: Hartmut Schörghofer

Jobb félni, mint megijedni, tartja a mondás. Nos, Siegfried, a germán mitológia és Wagner hőse elsősorban éppen arról híres, hogy nem ismeri a félelmet. Hatalmas erejű, fékezhetetlen vidámságú, zabolátlanul vad legény, az erdő fia és a vadállatok barátja, akivel nem tanácsos ujjat húzni. Nem sokan akadnak a mai világban, akik hasonlítanak rá. Egyvalamiben azonban szinte mindenki Siegfried: legtöbben nem tudjuk, kik vagyunk valójában, s utunk során csak lassan ébredünk rá, mi rejlik bennünk.

Szivárványos zenekari hangzás, titokzatos párbeszédek, találós kérdések. Ármányos törpe és diadalmas ifjú hős. Sárkányölés és a fenevad megízlelt vére nyomán megértett profetikus madárdal. Áthatolás a tűzön, a megtalált társ és a szerelemben megismert félelem. Ezek alkotják - seregnyi más mozzanattal együtt - a Siegfried mesei varázsát. De felsejlik benne a generációs konfliktus is: az utódok félrelökik az elődöket, az öreg Vándor a nyegle ifjonctól kapja a legdurvább kritikát. És benne rejlik a műben a figyelmeztetés: minden útelágazásnál, minden fa mögül az elkerülhetetlen Sors leselkedik ránk. Azt is meg kell kérdeznünk: Siegfried valóban a Wälsungok méltó utóda-e? Vagy ösztönössége hanyatlás, s ő maga csak a végzet öntudatlan eszköze? Wagner nagy alkotó: műve nem ad egyértelmű válaszokat. Jürgen Sacher személyében visszatér 2015 nagyszerű Miméje, Egils Silins Vándorát 2022-ben is hallhatjuk, ahogyan Iréne Theorin Brünnhildéjét - az állandóságot képviseli a Budapesti Wagner-napok egyik szilárd pontja: Kálmán Péter remek Alberichje.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

Kövessen minket!


További ajánlataink


Isteni végjáték / David Javerbaum / a Kultúrbrigád előadása Szép

Átrium

A Teremtő Alföldi Róbert bőrébe bújva meglátogat minket, hogy angyalaival karöltve bemutassa legújabb projektjét, a modern kor igényeire átszabott Tízparancsolatot!

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!