Program


Várkonyi csibészek + Esszencia koncert

Várkonyi csibészek + Esszencia koncert

A különleges este különleges nyitányaként a négytagú Várkonyi Csibészek, az ország legismertebb roma gyerekzenekara hangolja és bűvöli el a közönséget. Az Esszencia zenéjében könnyed természetességgel létezik együtt a jazz, a klasszikus zene és a népzene, idős és fiatal, régi és új, nő és férfi, vidámság és szomorúság, hagyományos és progresszív.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 20. csütörtök, 20:00

Esszencia Produkció és Barátai koncert
Előzenekar: a Várkonyi Csibészek

Az Esszencia formáció nem hasonlítható egyetlen más, hagyományos népzenét játszó zenekarhoz sem. Zenéjükben olyan könnyed természetességgel létezik együtt a jazz, a klasszikus zene és a népzene, idős és fiatal, régi és új, nő és férfi, vidámság és szomorúság, hagyományos és progresszív, mint amire a való életben is vágyunk: egymást tisztelve, egymástól tanulva. A világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és jellegzetesen magyar esszenciáját az ehhez szükséges nyitottsággal szólaltatják meg.

Városmajori ünnepi koncertjükön olyan megkerülhetetlen alkotókat, a magyar kulturális élet három kiválóságát hívták színpadra, mint Herczku Ágnes énekest, Berecz András előadóművészt és a dalszerzőként és zenészként is ismert Grecsó Krisztián írót.

A különleges este különleges nyitányaként a négytagú Várkonyi Csibészek, az ország legismertebb roma gyerekzenekara hangolja és bűvöli el a közönséget. A két éve alapított zenekar már túl van a szárnybontogatáson, kezdetekben feldolgozásokat játszottak, mára azonban rátaláltak saját hangjukra és saját számokat is írnak.

Az Esszencia zenekar tagjai:
Lakatos Róbert – klasszikus brácsa, hegedű
Bognár Szilvia – ének
Balogh Kálmán – cimbalom
Kováts Gergő – tenor-, szopránszaxofon
Hanusz Zoltán – népi brácsa
Bognár András – nagybőgő

Vendégművészek:
Herczku Ágnes – többszörös Fonogram- és eMeRTON-díjas, valamint Liszt Ferenc-díjas énekes előadóművész
Berecz András – Kossuth-díjas énekes és előadóművész
Grecsó Krisztián – József Attila-díjas költő, író, dalszerző

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!