Programm


Tycho

Tycho

Ha az ausztrál Necks első magyarországi fellépése a CAFe Budapest fesztiválon a dzsesszes-minimalista ambient „élő, emberi” oldalát mutatja meg, akkor az amerikai Tycho első hazai koncertje ugyanezen zenei világ „másik, elektronikus-asztrológiai” szeletét villantja fel.  mehr

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: 2014. Oktober 18. Samstag, 23:00

A polihisztor-képzőművész-grafikus-fotós-zenész Scott Hansen és együttese legfrissebb, Awake című lemezének bemutató koncertjén lép fel a CAFe Budapest fesztivál keretében az A38 Hajón. Előtte a San Francisco-i multimédia művész és egészen kiváló elektronikus ambient-zenész, Christopher Willits lép fel.

Scott Hansen rendkívül sokoldalú tehetség. A kaliforniai fiatalember nem csupán fotós, grafikus, képző- és multimédia-művész, a szakmai körökben elismert iso50 blog létrehozója, de – erről az oldaláról talán többen ismerik - remek zenész is. A Hold Tycho nevű kráteréről elnevezett egyszemélyes projektjének (és a hozzá kapcsolódó, a koncerteken fellépő zenekarnak) nem is találhatott volna kifejezőbb nevet. Mert a Tycho muzsikája valóban egyfajta „asztrológiai zene”, némi túlzással akár „a szférák zenéjének” is nevezhetnénk. Nagyszabású, lebegős, elszállós, kissé pszichedelikus IDM (azaz Intelligent Dance Music - „intelligens tánczene”) a Tycho produkciója, csilingelő, visszhangos gitárokkal, sodró basszusmenetekkel és álomszerű hangulatokkal.

A Tycho a kilencvenes évek második felének downtempójában gyökerezik, sokan a Boards Of Canadához hasonlítják. Önmagában a zene talán kissé „vékonynak” is tűnik (Hansen több interjújában elmondja, hogy elsősorban képzőművésznek tartja magát), de a látványos és aprólékos részletességgel kidolgozott, különleges vetítés egészen összetett, komplex élménnyé avatja a Tycho élő koncertjeit.

A képzőművészeti iskolát végzett, és grafikusként nagyon aktív Hansen saját maga készíti a Tycho lemezborítóit, videóklipjeit, és a kortárs elektronikuszenei színtér talán legegységesebb és legjellegzetesebb vizuális világát (igazi, zenéhez illő „ambientjét”) hozta létre. Ahogy művésznevét a Hold kráteréről választotta, úgy építgette az évek során markáns, természeti elemekből, kiüresített, minimalista tájképekből összeállított, Frank Stella konstruktivizmusát idéző műveit, lemez-bookletjeit és borítóit.

A Tycho negyedik nagylemeze, az Awake idén márciusban jelent meg, és a koncertturné októberben érkezik Európába. A zenekar először lép fel Magyarországon – a kortárs művészet legizgalmasabb produkcióit bemutató CAFe Budapest fesztivál keretében az A38 Hajón.

A zenekar tagjai
Scott Hansen: billentyűsök, gitár, programozás, látvány
Zac Brown: basszusgitár, gitár
Joe Davancens: billentyűsök, basszusgitár
Rory O'Connor: dob

Unser Angebot


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj Fesztiválkatlan színpad lép fel.

Follow us!


Angebote


Európa Kiadó Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó.

Tokaj Fesztiválkatlan 10. jubileumi évad

Tokaj Fesztiválkatlan

Egész nyáron fantasztikus előadókat, énekeseket és csodálatos színházi produkciókat láthatsz. Igazi kikapcsolódás, felejthetetlen élményekkel!

A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté…

Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!