Program


TMK Alkalmi Társulás Átmenetileg örök

TMK Alkalmi Társulás Átmenetileg örök

Az Átmenetileg örök egy táncszínházi előadás, amely a lélek szabadságáról szól.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. május 8. péntek, 19:00

A darabot végigtáncoló táncos (lélek) partnere a színész, aki angyalként van jelen a színen, hogy a táncost kiszolgálja. További alkotók még a zenei kíséretet adó nagybőgős, kinek zenéje itt a táncos mozdulataiból születik meg, valamint egy énekesnő.

A modern (kortárs) balett alapú kombinációját megannyiszor eltáncoló táncos mind súlyosabb, mozdulatait mindinkább elnehezítő ruharétegeket ölt magára. A ruharétegek és az azokban eltáncolt mozdulatsorok az emberi élet állapotait jelenítik meg. A ruha- és „életrétegek” felöltésében segít neki az angyal, aki aztán az életút (táncút) végén megszabadítja a rétegektől, megmosdatja, majd ismét útjára bocsátja. Ekkor a táncos, immár megszabadulva a szörnyű tehertől táncolja el mozdulatsorát.

Az alábbi Osho idézet a táncdarab tulajdonképpeni üzentét közvetíti:
„Az ember nem valódi önmaga, hanem egy általa elképzelt szerepet játszik: nem az eredeti arcát mutatja a világnak, s önmagának, hanem egy festett álarcot. Emiatt van minden probléma. Az eredeti arcoddal jössz a világra – amit még senki nem manipulált, senki nem alakított át –, de amint lehet a társadalom munkához lát. Az eredeti arcot valahogy álcázni kell, mert úgy, ahogy létezik, nem elfogadható. Sőt, minden alkalomhoz egy másik álarcra van szükséged. És persze az már nem is élet, hanem egy farsangi bál egy diliházban...”

A Bethlen Téri Színház előadása

Szereposztás
Lélek | TURÓS-MÁTÉ KINGA

Angyal | MÁTÉ P. GÁBOR

Ének | LIPTÁK JEANNE

Zene | VOGEL JUDIT

Közreműködők
Fény: MOLNÁR LÁSZLÓ

Jelmez: TURÓS-MÁTÉ KINGA

 

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!