Program


Tekergő

Tekergő

TEKERGŐ - Orbán Ottó versei alapján

(0-4 éveseknek)

A Tekergő egy álombéli felfedező utazás földön, vízen és levegőben, a csillagok között, melyen hangok, versek, dalok kalauzolják a kicsiket. Az alkotók az előadásban hétköznapi tárgyakat, ismerős játékokat helyeznek verbálisan, vizuálisan és zeneileg olyan kontextusba, melyek később a hétköznapokban is könnyen felidézhetőek.  több

Aktuális előadások


Elfogyott

Elfogyott

Jegyvásárlás

Jegyvásárlás

"A rendezés összhangzó egységbe fogja ezt az univerzális gazdagságot: szöveg és játék, gesztus és hangsúly, zene és ének, tárgyak és játszók, színészek és gyermekek alkotják együtt a bűbájos létezés csodáját. /Gesammtkunst - összművészet: Novák János a csecsemőszínház Wagner Richárdja!?!/" (Fehér Elephánt)

Zenei közreműködő: Mészáros Tamás
Az írásvetítő képeit mozgatja: Gór Era
Zene: Novák János
A rendező munkatársa: Hajsz Andrea
Rendező: Novák János

„Orbán Ottó költeményei mára klasszikussá váltak. A Kati-patika vagy még inkább az Eszterlánc kötetek rímei minden kisgyerek számára ismerősen csengenek - érvel Novák János, az előadás rendezője, miért a Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő műveit választották a Kolibri új csecsemőszínházi produkciójának alapjául. - Ezek a versek a legkisebbek számára varázsversek. Áthatja őket a költő lányai iránt érzett szeretete. Én is a lányaim iránti rajongásból zenésítettem meg ezeket a szövegeket 5-6 éve egy tunéziai nyaraláson. Esténként így meséltem, daloltam nekik."

A csecsemőszínházi műfaj a kilencvenes évek végén Norvégiából a Glitterbird projekttel, Olaszországból pedig a Small Size-zal indult világhódító útjára. Célja, hogy a gyerekek művészeti értelemben elhanyagolt négy évesnél fiatalabb korosztályának is lehetősége nyíljon a színházi élmény megtapasztalására. A legkisebbeknek szóló előadások készítői figyelembe veszik a korcsoport sajátosságait: kerülik a hirtelen hang- és fényeffektusokat, és a produkciók tempóját úgy választják meg, hogy a kicsiknek legyen idejük a mozgások, változások nyugodt, elmélyült szemlélésére. A 30 percben maximalizált előadások alatt sosincs teljesen sötét a nézőtéren, hogy az eltipegők biztonsággal visszataláljanak szüleikhez, a produkciók végén pedig maguk is kézbe vehetik, kipróbálhatják a színpadon látott játékokat. Mára a csecsemőszínház világszerte ismertté és elismertté vált, a Kolibri egyik legnépszerűbb előadása, a négy éve repertoáron szereplő Toda is ebben a műfajban készült.

Ajánló


OSCAR

Hadart Színház, Ferencvárosi Művelődési Központ

Claude Magnier hamisítatlan francia vígjátéka, a humorral mesterien bánó szereplőkkel. A HADART Színház…

Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő Mesebalett két…

David Lindsay-Abaire: Jó emberek Fordította: Baráthy György

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!