Programm


TechnoCool - A RAVEület múltja 15:00-21:30

TechnoCool - A RAVEület múltja 15:00-21:30

2023. október végétől látogatható a Magyar Nemzeti Galéria „TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001)” című kiállítása. A kiállítás egy olyan fiatal művészgeneráció gondolkodásmódját járja körül, amely a rendszerváltozás után, az 1990-es években a szabadságot, a gazdasági és kulturális nyitottságot felszabadító élményként élte át.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Februar 3. Samstag, 15:00

Ebben az elektronikus zenék forradalmasító szemlélete, a DJ-kultúra, a partik új vizuális világa meghatározó inspirációt jelentett, ami a művek vizualitásában, a bennük felvetett kérdésekben is megjelent. A TechnoCool-tárlat a vizuális kultúrán, a flyerek és lemezborítók világán, az irányt mutató elektronikus zenéken keresztül nemcsak az akkor volt fiatalokat invitálja negyed évszázados visszautazásra az időben. A kiállítás, több mint félszáz alkotó művein keresztül, a különböző médiumok – festészet, objekt, fotó, print, videó és kis mértékben a számítógép-alapú művészet – kilencvenes évekbeli alakulását mutatja be. Az izgalmas és a mai napig újszerűnek ható képi világot megjelenítő műalkotásokat látványos, több zenehallgatási, videós és edukációs ponttal kiegészített enteriőrben láthatja a közönség.

A kiállításon bemutatott magyar művészek a rendszerváltás után a művészetben új önkifejezési lehetőséget láttak. A művészet hagyományos médiumai mellett az új képi eszközök, a képszerkesztő programok és a számítógép kínálta lehetőségek egy egész generáció számára az önmeghatározás új formáit jelentették. Munkáik ma is frissek, inspirálók és felszabadítók.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Galériával együttműködésben jött létre a Várkert Bazárban kísérőprogramként egy olyan tematikus nap, amely délután zenei és grafikai workshopokat, audiovizuális installációkat, filmvetítéseket és kerekasztalbeszélgetéseket kínál az érdeklődők számára a ’90-es évek klubéletről, vizuális kultúrájáról, technológiai fejlődéséről.

Kerekasztal beszélgetések:

18:00-19:30  A ’90-es évek klubéletének fejlődéséről, fesztiválokról, közösségi terekről: Bóna Márk „DJ Marka” (ex-Kultiplex), Kanizsai Kiss András (Secret Factory), Prieger Zsolt (Anima Sound System), Kántor István "Isu" (Alkotótábor), Petrányi Zsolt (művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria kiállításának kurátora)

20:00-21:30  Technológiai fejlődés és a zene változása: a zenei evolúció gyökerei és hatása a jelenkorra: Bernáthy Zsiga,  Erdélyi Zsolt „Superman”, Jay Lumen, Milkovics Mátyás (NEO), Mayer Balázs „Kenguru” (divattervező)

Vetítések

15:00 Budapest Underground – elektronikus zene (90 perc)

16:30 Partik népe (51 perc)

17:30 Budapest Underground – elektronikus zene (90 perc)

19:00 Partik népe (51 perc)

Workshopok

15:00 – 19:00 

•Grafikai workshop az aulában – flyer és zine készítés – fénymásolás 

16:00 – 19:00 

•Ismerkedés Bernáthy Zsiga szintetizátoraival a Borospincében

Egész délután drogprevenciós élőkönyvtár a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat és a Forrás Lelki Segítők Egyesület közreműködésével

A tematikus nap során kedvezményesen, tárlatvezetéssel tekinthető meg a Magyar Nemzeti Galéria Galéria TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001) című kiállítása. A tárlatvezetések időpontjai az alábbi linken érhetők el:

JEGYVÁSÁRLÁS A TÁRLATVEZETÉSRE

A tárlatvezetés indulási pontja: Magyar Nemzeti Galéria, C épület, információs pult

Jegyinformációk és kedvezmények

16:00 – 21:30 TechnoCool – A RAVEület múltja 3.500 Ft.

•Az eseményre váltott jegy a Magyar Nemzeti Galéria Galéria TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001) című kiállítására 50% kedvezményt biztosít a teljes árú jegyből, amelyet a MNG jegypénztárában, a jegy felmutatásával 2024.01.30 és 02.04. között nyitvatartási időben lehet érvényesíteni.  

•A Magyar Nemzeti Galéria 2024.02.03-án meghosszabbított nyitvatartással várja az érdeklődőket. A kiállítás 20 órakor zár.

Unser Angebot


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Follow us!


Angebote


Euripidész – Médeia

Pinceszínház

Mitől izgalmas a Médeia történet most? Kicsoda Médeia? Ki ez a nő? Kegyetlen gyilkos vagy egy elképesztően okos, a férfi…

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrádi Királyi Palota lovagi tornapályája

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 39 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!