program


Szöktetés a szerájból

Szöktetés a szerájból

Az izgalmas történet – itt éppenséggel ifjú szerelmesek küzdenek, hogy kiszabaduljanak a szerájból – önmagában is a színpadi művek sikerének egyik kulcsa. A huszonéves Mozart változatos, frissességével és némi keleties jegyekkel tűzdelt zenéje azonban végképp ellenállhatatlanná teszi a Szöktetés a szerájból című daljátékot.

Dato

Wolfgang Amadeus Mozart
Szöktetés a szerájból
Daljáték három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Az izgalmas történet – itt éppenséggel ifjú szerelmesek küzdenek, hogy kiszabaduljanak a szerájból – önmagában is a színpadi művek sikerének egyik kulcsa. A huszonéves Mozart változatos, frissességével és némi keleties jegyekkel tűzdelt zenéje azonban végképp ellenállhatatlanná teszi a Szöktetés a szerájból című daljátékot.
„Célközönségem a gimnazista és az egyetemista korosztály, jelszavam a hatás, amit különleges 4D-technológiával szeretnék elérni” – nyilatkozza első operarendezéséről a mozarti ifjúságú Vecsei H. Miklós. Az OperaKaland program részeként készülő produkció frissességét, az operai hagyományokat olykor fricskázó előadásmódot Varró Dániel új fordítása is garantálja.

A 2019/2020-as tanévben nyolcadik évadához érkezik az OperaKaland, Magyarország legnagyobb szabású színházi oktatási programja. Diákok tízezrei kelnek útra az egész országból kedvezményes vasúti és BKKjegyekkel, hogy életre szóló operaélményben legyen részük az Erkel Színházban. A program 2014 tavaszától tovább bővült: az OperaKaland résztvevői előtt megnyíltak a közgyűjtemények kapui is. A kezdeményezés tehát KultúrKalanddá terebélyesedett. Amennyiben az iskola helyi tanterve nem zárja ki, hogy az elsajátítandó tartalmak iskolán kívüli helyszíneken jussanak el a tanulókhoz, akkor a felhívásban jelzett programok az adott iskola helyi pedagógiai programja szerint tanórának minősülhetnek. 264 település, közel 800 intézmény, 260 000 diák – eddig. 2019 őszén Erkel Ferenc Hunyadi László című darabjával, 2020 tavaszán pedig Mozart Szöktetés a szerájból című operájának új rendezésével várjuk vissza a diákokat és kísérőiket.

Támogatóink MÁV-START Zrt., GYSEV Zrt., BKK Zrt., EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság, EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárság


Évad szereposztás
Szelim basa.................. Kőrösi András
Konstanze..................... Kriszta Kinga / Kozári Alinka / Kolonits Klára
Blonde.......................... Bernáth Éva / Zemlényi Eszter / Rácz Rita / Szemere Zita
Belmonte...................... Balczó Péter / Megyesi Zoltán / Rab Gyula
Pedrillo.......................... Horváth István / Szerekován János / Biri Gergely
Ozmin........................... Gábor Géza / Köpeczi Sándor / Cser Krisztián
Egy néma szolga.......... N.N.
Klaas, hajós.................. N.N.

Alkotók
Karmester: Halász Péter / Hámori Máté / Rajna Martin
Zeneszerző: Wolfgang Amadeus Mozart
Magyar szöveg: Varró Dániel
Rendező: Vecsei H. Miklós
Jelmeztervező: Vecsei Kinga Réta
Karigazgató: Csiki Gábor

Opinions


Follow us!


PÅ PLAKATEN


Spiró György: HONDERŰ

Vígszínház, Pesti Színház

Három sokat meg­élt öreg­úr ba­rát­nő­jük­nél, An­na­ma­ri­nál ta­lál­koz­nak, hogy egy be­csü­let­be­li ügy vé­gé­re jár­ja­nak.

Szemünk fénye

Belvárosi Színház

Családtagjainkat nem válogathatjuk meg. Tetszik, nem tetszik, őket dobta a sors vagy a…

A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére…

Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Kære kunder

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept