Program


SUB.LAB.PRO - Jenna Jalonen (FI): HALO

SUB.LAB.PRO - Jenna Jalonen (FI): HALO

Kortárs tisztelgés táncos őseink előtt.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 12. péntek, 20:00

SUB.LAB.PRO - Jenna Jalonen (FI): HALO

Szakrális táncok és rituális mozdulatok fonódnak össze kortárs táncformákkal a tánc célját modern társadalmi kontextusban vizsgáló előadásban. A mozgás dinamikus elemként a hang energetizáló hatását használja, miközben feszegeti a hagyomány és innováció határait.

Jenna Jalonen korábbi RING című darabja után a HALOval folytatja a hagyományos táncok kutatását. Míg a RING a körtáncokat vizsgálta, a HALO tovább megy ezen az úton és a olyan szakrális táncokban, rituális mozdulatokban mélyül el, amelyek történetileg összekapcsolódnak a természet megértésének és befolyásolásának kísérleteivel. A múltban a szakrális táncok különböző célokat szolgáltak: hol bőséges termést akartak vele elérni, hol a hadászatban biztosítani a győzelmet. De mi a tánc célja ma, és milyen rituáléval képviselteti magát a mai társadalomban?

Jenna Jalonen (FI/HU) kétszeres Lában Rudolf díjas koreográfus és producer. Munkáival bekerült a legjobb európai feltörekvő koreográfusokat bemutató Aerowaves válogatásba. A test fizikai határait vizsgálja, miközben eljut a annak dekódolásáig. A hagyományt úgy ápolja, hogy magába szívja, reflektál rá. Megújítja.

SUB.LAB.PRO The Ensemble Programnak egy 9 hónapos kreatív platform pályakezdő táncosok számára. Professzionális társulati munkakörnyezetet imitálva kreatív alkotások réven teljes eszköztárat kínál az Ensemble táncosainak a professzionális művészeti területen való boldoguláshoz. HALO a 2023/2024-es Ensemble első bemutatója.

Alkotok, Előadók: Axelle Sechao, Ása Sigrúnardóttír, Boris Charrion, Emma Delvac,
Inés Grima, Mar Serra Matrí, Melén Constant, Michela Centon, Nerya Zahavi, Yoram Karoubi

Fény: Dezsi Kata
Producer: SUB.LAB Event Productions
Koprodukciós partnerek: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Műhely Alapítvány, Sin Művészeti es Kulturális központ
Koncepció, koreográfus: Jenna Jalonen

Támogatók: SUB.LAB Event Productions; SUB.LAB.PRO

Ajánlatunk


A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Kern András estje - Te majd kézenfogsz... Szép

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024

Az esten a közönség közkedvelt régi és új dalokat hall majd szellemes történetekkel együtt, hiszen Kern András még a számok…

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról.

A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre Erkel színház – 2025. jan. 11.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!