Program


smART! XTRA // Textúrák

smART! XTRA // Textúrák

A kortárs textilművészet fókuszában mindinkább az anyagszerűség (újra)felfedezése, az emberi érzékelés és a természeti kölcsönhatások állnak.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 27. kedd, 19:00

Akárcsak a MOME friss diplomás textiltervezőinek mestermunkáiban, melyek között egyaránt találhatunk az emberi testet adaptívan körülvevő interfészekként működő öltözékeket, a kristályosodás jelenségét megragadó konceptuális testhéj-struktúrákat, valamint jelmezközpontú performanszokat és videóinstallációt is.

Lévai Zsófia experimentális kollekciója az emberi érintkezést alapul véve mutatja be, hogyan tud egy öltözék filterként viselkedni ember és külvilág, ember és technológia, ember és ember közötti interakciókban. Az Interknitting a legújabb technológiai innovációkat – smart tech, e-textil, szenzorok – a matéria szerves részévé teszi kötött struktúrákba integrálva azokat, különböző érzékszerveinket aktivizálva.

Vass Csenge kutatásának tárgya az ember és a véletlenszerűség tapasztalatát kínáló természeti jelenségek közötti viszonyrendszer feltérképezése. A Morphogenesis installáció eltérő karakterű anyagokból készült, végtagok nélküli testformákat és organikusan változó, kristályosított oldatokat rejtő kapszulái az anyag- és formaminőség kontrollálhatatlanságát szemléltetik.

Szabó Zsuzsanna az iparművészet és képzőművészet, a jelmeztervezés és a performansz határmezsgyéjén mozgó munkáinak műfaji sajátossága, hogy központi elemük a megformált matéria: az anyag maga, mely irányít és viselőjét kellékké, eszközzé transzformálja. A Transition és az Otthon jelmezközpontú performanszok a folyamatos és dinamikus változásokat, a leroncsolódás folyamatát, a kötődés és a várandósság állapotát ragadja meg végtelenített fonalszálakkal.

Meghívott résztvevők: VASS Csenge, LÉVAI Zsófia, SZABÓ Zsuzsanna
Sorozatszerkesztő: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

Ajánlatunk


Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!