Program


Sétaműhely:Ha Szindbád rendel

Sétaműhely:Ha Szindbád rendel

Mi a séta mottója? “Az okosság kormányozza a világot, a többi mind mulandó” (Krúdy Gyula)

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 1. vasárnap, 14:00

Ha Szindbád rendel

Kivel sétálunk? Sétaműhely
Mikor találkozunk? 2022. május 1. vasárnap 10:00 és 14:00
Séta időtartama? 2 óra
Hol találkozunk? 1033 Budapest, Szentlélek tér, a Szentháromság-szobornál
Séta különlegessége? Sétáljunk együtt a Krúdy-negyedben és fedezzük fel az író egykori lakhelyét, kedvenc kávézóját és vendéglőjét! A panelházak tövében korabeli alkotások és hírlapok segítségével megidézünk egy letűnt világot – Óbuda századfordulós hétköznapjait. Hogy rúgtak ki a hámból, miként mulattak itt száz évvel ezelőtt neves íróink és a hétköznapi emberek? Vajon mi maradt meg a régi idők varázsából – a macskaköves utcákból, a hangulatos kapualjakból és a kisvendéglőkből? Elmeséljük, miről tudósítottak a korabeli hírlapok, hogy nézett ki a kínálat egy korabeli étlapon, miért voltak olyan népszerűek a helyi kiskocsmák és milyen volt az éjszakai élet.
Miközben átvágunk a panelrengetegen és az új lakóparkon, átéljük, mi minden rombolt le egy idilli világot a különböző korszakokban. Hogyan hanyatlott le az óbudai borkultúra a filoxéra-járvánnyal, majd hogyan rombolták le a tarkafalú házakat az állam szocialista időszak buldózerei. A Szindbád téren felidézzük a kultikus film híres velőscsont-jelenetét, a Korona utcában megkeressük egykori neves Korona Kávéházat és Krúdy Gyula utolsó lakhelyét, a Kéhli vendéglőnél megismerjük a híres családi sikertörténetet, megtudjuk, hogy miért olyan különlegesek a Stelázsi borai, a Kolosy téren pedig felfedezzük, hogyan él tovább ma a régi óbudai piac.

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj Fesztiválkatlan színpad lép fel.

Kövess minket!


További ajánlataink


Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!