Program


Jegytípusok


1 500 Ft
Sector

Aktuális előadások


Jegyvásárlás

Jegyvásárlás

Jegyvásárlás

Leírás

„Ugyanaz történik, lásd, e világ színpadán és folyása szerint is, van császár, főpap, szóval, ahány szereplő csak lehet valamely színdarabban. Mikor azonban a darabnak vége van, azaz ha vége az életnek: a halál minden szereplőt kivetkőztet öltözékéből, mely a többitől megkülönböztette, s a sírban aztán egyenlőkké lesznek valamennyien.” (Miguel de Cervantes)

Don Quijote, a búsképű lovag egy áhított, elképzelt valóságban létezik. Hite miatt számos konfliktusba keveredik a korántsem lovagias való életben. Bár végső kijózanodása fájdalmas, sőt halálos, erős jellemén nem változtatnak az átélt kalandok. Esetlen szolgájával, Sanchóval olyan komikus párost alkotnak, akiknek igaza évszázadokon átível.

Kozma Attila koreográfus a darabról: „Don Quijote nem igazi bolond, csak erősen hisz valamiben. Az őszinteségben, a tisztességben, a becsületben. Mindenki tudja, hogy igaza van, de a világ nem így működik. Egyszerűbb bolondnak kikiáltani valakit, mert így könnyebb ránézni saját képünkre abban a tükörben, amit nekünk tart. Az előadás erősen támaszkodik majd a humorra és a groteszkre, teszi ezt mai zenével, mai emberekkel egy maiként értelmezett történetben. A középpontban az út áll, az út az őrülettől a kijózanodásig.”

 

Alkotók, színészek

Ajánló


Cirque de Monte Carlo & Edvin Marton

Papp László Budapest Sportaréna

Csajkovszkij klasszikus balettje, a Diótörő szenzációs akrobatikus balett show-ként mutatkozik be egy különleges…

Karácsonyi Mentőexpedíció

Budapesten, több helyszínen

Szeretnél részt venni egy igazi karácsonyi mentőexpedíción a Jégvarázs hőseivel, vagy Főmanóval és…

A CSILLAG MUSICAL társulat a Vidám Színpadon bemutatja: H. C. Andersen története nyomán…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!