Program


Quixote

Quixote

Táncelőadás - rendező: Kozma Attila.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 22. kedd, 19:00

„Ugyanaz történik, lásd, e világ színpadán és folyása szerint is, van császár, főpap, szóval, ahány szereplő csak lehet valamely színdarabban. Mikor azonban a darabnak vége van, azaz ha vége az életnek: a halál minden szereplőt kivetkőztet öltözékéből, mely a többitől megkülönböztette, s a sírban aztán egyenlőkké lesznek valamennyien.” (Miguel de Cervantes)

Don Quijote, a búsképű lovag egy áhított, elképzelt valóságban létezik. Hite miatt számos konfliktusba keveredik a korántsem lovagias való életben. Bár végső kijózanodása fájdalmas, sőt halálos, erős jellemén nem változtatnak az átélt kalandok. Esetlen szolgájával, Sanchóval olyan komikus párost alkotnak, akiknek igaza évszázadokon átível.

Kozma Attila koreográfus a darabról: „Don Quijote nem igazi bolond, csak erősen hisz valamiben. Az őszinteségben, a tisztességben, a becsületben. Mindenki tudja, hogy igaza van, de a világ nem így működik. Egyszerűbb bolondnak kikiáltani valakit, mert így könnyebb ránézni saját képünkre abban a tükörben, amit nekünk tart. Az előadás erősen támaszkodik majd a humorra és a groteszkre, teszi ezt mai zenével, mai emberekkel egy maiként értelmezett történetben. A középpontban az út áll, az út az őrülettől a kijózanodásig.”

 

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!