Program


Művészi tevékenység és alkoholizmus | Szemfényvesztő művészet IV.

Művészi tevékenység és alkoholizmus | Szemfényvesztő művészet IV.

Dr. Gerevich József pszichiáter Szemfényvesztő művészet című művészetpszichológiai előadás-sorozatának soron következő alkalmán a művészi tevékenység és alkoholizmus kapcsolatát vizsgálja

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 19. csütörtök, 18:00

Művészi tevékenység és alkoholizmus | Szemfényvesztő művészet IV. 
Művészetpszichológiai előadás-sorozat

“A férfi lassan becsukta a könyvet. Aztán üres poharára, majd a boros üvegre nézett, amelyben csak két ujjnyi bor volt már. Le kell mennem némi utánpótlásért, gondolta. Most viszont nem áltatta magát, nem egy, hanem három liter bort hoz majd; két üveget elrejt a felesége elől, például a mosógépbe vagy a ruhásszekrénybe, egyszóval valami alkalmas helyre, ahol meghúzhatja az üveget akkor is, ha Á. hazajött már.” Hajnóczy Péter A halál kilovagolt Perzsiából című regényének részlete jól megvilágítja azt a tűfoknyira összezsugorodott életteret, amelybe az alkohol kényszerítheti bele a szerzőt, ha túllép egy bűvös határvonalat. De minden esetben így van ez, vagy lehet, hogy azoknak a szerzőknek van igaza, akik szerint az alkohol hozzájárul kreativitásuk kiteljesedéséhez? A válaszra fény derül Gerevich József soron következő előadásán. 

Előadó: Dr. Gerevich József pszichiáter

Időpont: 2023. október 19. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Edvard Munch: Önarckép egy üveg borral, 1906; olaj, vászon, 110 × 120 cm; MUNCH, Oslo, Norvégia (https://www.munchmuseet.no/en/object/MM.M.00543)

 

Ajánlatunk


A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál, a hangversenyek előadói Liszt-díjas, Érdemes Művész és Junior Príma-díjas orgonaművészek, illetve elismert operaénekesek és hangszeres művészek, akiknek a közreműködése garantálja az előadások magas színvonalát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Made in Hungaria - Fenyő Miklós nagykoncert

KoncertM, Siófok - Plázs Nagyszínpad

LŐDD BE A SÉRÓD, SZÓLJ A BARÁTAIDNAK ÉS BULIZZ A BALATONON FENYŐ MIKLÓSSAL!

Liliomfi Szép

Vígszínház

Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

SZEREPLŐVÁLTOZÁS! BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LEÍRÁSBAN. Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!