Program


Moliere 400: A képzelt beteg

Moliere 400: A képzelt beteg

Le Malade imaginaire
Közvetítés felvételről a Comédie-Française-ből, 140 perc, 2022
Francia nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 1. csütörtök, 19:00

Rendező: Claude Stratz
Szereplők: Gérard Giroudon, Catherine Sauval, Marion Melenfant, Benjamin Lavernhe, Julie Sicard és mások

 

Argan úr (Gérard Giroudon) hipochonder, neurózisai megszállottja, orvosok és patikusok jól fizető pénzeszsákja. Fiatal hitvese, Béline (Catherine Sauval) gondoskodást színlel, de titkon alig várja, hogy az öreg meghaljon, és mindenét ráhagyja. A képzelgéseinek rabságában élő Argan előző házasságából való lányát, Angélique-et (Marion Melenfant) is háziorvosa unokaöcséhez adná, csak mert az ifjú orvosnak tanul. Angélique viszont az ifjú Cléanté-ba (Benjamin Lavernhe) szerelmes, és ellenáll, még ha ezért kolostorba dugják is, amit utálatos mostohája, Béline különösen szorgalmaz. Az álarcok lehullásához a talpraesett szolgáló, Toinette (Julie Sicard) ravaszságára van szükség, aki csapdát állít a kétszínű mostohának és a számító orvosoknak is. A darab Argan orvosi pályára lépésének parodisztikus szertartásával ér véget.

A képzelt beteg Moliére utolsó darabja. Nem sokkal a bemutató után, a mű negyedik előadásán, 1673. február 17-én rosszul lett a színpadon. Görcsös fájdalmak közt játszotta végig a főszerepet, majd hazatérve meghalt. Erejét ekkorra felőrölte a kegyvesztettség, valamint élete nagy szerelme és pártfogója, Madeleine Béjart halála. De mintha minden maradék erejét és zsenialitását összeszedte volna, hogy elérje művészete csúcsát ebben a művében.

A darabot Claude Stratz, a 2007-ben elhunyt nagyszerű rendező és kiváló tanár színpadra állításában láthatjuk, amely 2001-ben óriási sikert aratott. A felvétel az előadásról 2021 őszén készült.

 

Jegyinformációk

Normál jegyár: 3600 Ft.
Kedvezményes jegyár (diákok, nyugdíjasok, pedagógusok számára): 3200 Ft
Kedvezményes jegyvásárlásra a jegypénztárban, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával van lehetőség.


Ez az előadás felvételről látható az Uránia mozivásznán.

Ajánlatunk


Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye, akik egyébként soha nem ülnének le egymással. Történeteikben a reália keveredik a mindennapi abszurddal, a dráma a tragikomédiával. Egy ilyen kétórás gyűlésen megtörténhet minden, ami csak elképzelhető, és az is, ami nem.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Kinek az ég alatt már senkije sincsen Szép

Vígszínház, Pesti Színház

A korabeli elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján megírt színmű, Arany János élettörténetén keresztül próbálja közelebb hozni hozzánk a kor nagyjainak…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!