Program


Miután felmondtam

Miután felmondtam

Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium
1101 Budapest, MÁV telep 38.

Aktuális előadások



Elfogyott
Szép

Mi készteti a fiatal kezdő pedagógust vagy az évtizedeket a pályán töltött szakembert, hogy búcsút intsen a tanári pályának? És mi bírja maradásra azt, aki a jelen körülmények között is folytatja a hivatását?
El tudunk képzelni egy olyan világot, ahol nem a mindennapos nehézségekkel, nem a ránk nehezedő lelkiismereti kérdésekkel, nem a közvélemény nyomásával, hanem tényleg az oktatással lehet foglalkozni? Mi kéne hozzá, és ki fogja ezt létrehozni?

Egy budapesti iskola különböző tereiben pályaelhagyó és pályán maradó tanárokkal és változatos történeteikkel találkozunk. Városi és vidéki életmeséket hallunk - az általános iskolától a szakképzésen át fővárosi elitgimnáziumig –, melyek mindegyike személyes és átélhető mozaikja egy rendszerszintű problémának. Ezt követően egy fiktív keretbe ágyazott rendkívüli évzárón veszünk részt, ami váratlan fordulatot vesz.

A STEREO AKT  dokumentarista előadása nem a menni vagy maradni kérdésében akar állást foglalni, hanem a személyes megélések alapján közös gondolkodásra hív: a különböző túlélési stratégiákat és az ellenállás lehetőségeit vizsgálja. Hogy mi oszt meg minket, azt látjuk, tudjuk, érezzük. De mi bennünk a közös? Hogyan lehet szabadnak és önazonosnak maradni egy központosított és elnyomó (oktatási) rendszerben? És hogyan tudjuk építeni azt, ami az egyik legfontosabb: saját jövőnket?

Megközelíthetőség:
1-es villamos - Hidegkuti Nándor Stadion megálló
37A villamos - Kőbányai garázs megálló (Blaha Lujza térről)
9-es busz - Kőbányai út / Könyves Kálmán körút megálló

Kövess minket!


További ajánlataink


A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!