Program


Markó Béla-est - LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Markó Béla-est - LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

A határon túli magyar irodalom egyik legjelentősebb költőjének nevét a szélesebb hazai nyilvánosság az 1989-es változások után kibontakozott politikai tevékenysége révén jobban ismerheti: a Kézdivásárhelyen született Markó Béla 1993-tól 2011-ig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökeként, két ízben pedig a román kormány miniszterelnök-helyetteseként védte a magyar nyelvű kisebbség érdekeit.  több

Jegytípusok


2 300 Ft
Uvegterem

Aktuális előadások


Jegyvásárlás

Leírás

Az értékes irodalomra fogékony közönség persze jól tudja, hogy Markó műhelyében a hetvenes évek közepe óta a kortárs magyar líra egyik legkifinomultabb hangú, míves formakultúrájú életműve formálódik, s ezt ma már mintegy negyven verseskötet jelzi. Köztük olyan emlékezetes remeklések, mint a Lepkecsontváz (1980), a Talanítás (1984), a Friss hó a könyvön (1987), a Kiűzetés a számítógépből (1991), a Költők koszorúja (2002), a Visszabontás (2011) és az Elölnézet (2014) című kötetek.
Markó Béla a szonettforma egyik legnagyobb kortárs mestere - ezért keltett meglepetést az idei Ünnepi Könyvhétre megjelent „alkalmi és alkalmatlan” verseinek gyűjteménye, a Kerítés, melynek szabadversei a kései szerelem boldogságáról és a kelet-európai régió groteszk nyomorúságáról egyszerre adnak lírai látleletet. A többek között József Attila-, Füst Milán-, Déry- és Hazám-díjas költővel való találkozás meghitt, intim estét ígér minden igazi versbarátnak.

Közreműködik:

Jánossy Lajos: műsorvezető-házigazda

Alkotók:

Keresztury Tibor: sorozatszerkesztő
Balog József: rendező

Képek, videók

  • Markó Béla-est - LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Ajánló


Marie Antoinette

Budapesti Operettszínház

Az Elisabeth, és a Mozart! világszerte népszerű szerzőpárosának legújabb darabja a Marie Antoinette!…

Az idei év egyik legizgalmasabb jótékonysági kampánya Weiler Péter, képzőművész, a Bátor Tábor…

A Ludas Mutyi és a Zsebrepacsi után 2016 őszén Sas József ismét egy…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!