Program


Manolito y su Trabuco

Manolito y su Trabuco

Kuba egyik leghíresebb és legnépszerűbb timba együttese a 16 főből álló Manolito y su Trabuco. A zenekar számos nemzetközi turnéja kétséget kizáró bizonyítékul szolgál a töretlen és idén 25. évfordulóját ünneplő sikerüknek.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 17. szerda, 21:00

A salsa-t szerető közönség egyértelműen az innovatív együttesek között tartja számon a Manolito y su Trabuco-t, hiszen a charanga zenekarok hagyományos felállását (hegedű, cselló és fuvola) és timbales, a zenekar alapítója és vezetője Manolito Simonet kiegészítettezongorával és dobbal, majd mindezt megkoronázta három zseniális énekessel. A Manolito y su Trabuco az egész világon megtölti a táncparkettet.
Manuel Simonet Camaguey-ben született, ahol a helyi Amatőr Művészeti Mozgalom berkein belül zongorázni és a tradicionális kubai gitáron, a tres-en tanult játszani. A ’80-as évek kezdetén zongoristaként csatlakozott előbb a Lagrimas Negras, majd később az Inspiracion nevű zenekarokhoz. 1986-ban pedig már a Maravillas de Florida zenekar zenei igazgatója, zeneszerzője és egyben vezetője lett.

Végül 1993-ban megalapította a saját együttesét Manolito y su Trabuco néven. A „trabuco” kifejezés a zenekar erejére utal és Manolito zenekara a nevéhez méltó maradt az elmúlt 25 évben. Egy energikus és robbanékony csapat, akik teltházas koncerteken zene- és tánckedvelők ezreit mozgatják meg.
1994-ben a Mi Salsa – ami Kuba legnépszerűbb TV műsora – az ország felfedezettjének választotta ebben az évben. Az ezt követő esztendőben megjelent első önálló albumuk Directo al Corazon címmel, természetesen az Egrem gondozásában, amivel azon nyomban nemzetközi turnéra indultak és arattak hatalmas sikert a szigetországon kívül is.
További albumok következtek: Contra Todos los Pronosticos (Egrem, 1996), Marcando la Distancia (Egrem, 1998), Para Que Baile Cuba (Egrem, 2000) és a Se Rompieron los Termometros (Egrem, 2001).
Manolito y su Trabuco két egymást követő évben, 1999-ben és 2000-ben megnyerte a Kubai Táncdalfesztivált (Cubadisco) és a Nicolas Guillen díjat a Llego la Musica Cubana számukkal.
2004-ben a Locos por mi Habana albumuk az Egrem eladási listájának első helyére került és nem csak a nagyközönség, hanem a kritikusok is elismerték érdemeiket: megkapták ebben az évben a kritikusok díját és az év legjobb tánczenéjének járó díjat is.
2006-ban a Hablando en Serio című albumuk követte a korábbi sikereket, csakúgy mint a 2008-ban megjelent Control. Majd 2010-ben két albumuk is a boltokba került: a Trabuco una vez mas és a Beat Cubano. Utóbbi a zenekar első latin jazz albuma volt.
2013-ban a Sin Freno, 2016-ban a No puedo parar albumaik legnépszerűbb muzsikái a mai napig a salsa bulik és fesztiválok állandó részei.
2015-ben lehetőségük nyílt együtt dolgozni a Hecho című albumukon a méltán híres gitárművésszel, Dominic Miller-rel, aki Sting mellett dolgozott hosszú éveken át, ezzel is egy újabb bizonyítékot adva a zenekar sokszínűségére.

A kubai zene egyik leghíresebb és legelismertebb zenekara a Manolito y su Trabuco 2018. októberében újra európai turnéra indul, hogy élőben mutassa be új albumát és ezúttal Budapest sem maradhat ki a koncerthelyszínek közül!!!!

A koncert után a buli folytatódik, a zene megfelelő összhangjáért DJ Dee és DJ T-Bee gondoskodnak.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned?

vígjáték esőnap július 21.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!