Program


Ladjánszki Márta: BY the way

Ladjánszki Márta: BY the way

Kedvesen izgató, ahogy érintesz! Baráti ölelésben forrunk össze és ránk feszül a kínzó magány – olykor. Vágyunk megjelenni, együtt lenni, látni és láttatni, mutatni és megmutatkozni. Feledésbe merülünk, de előtte még találkozzunk, csak egyszer még!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 16. csütörtök, 20:00

„2008–10-ben egy olyan alkotási folyamatban voltam benne, ahol az egymásra figyelés és összekapcsolódó bemutatósorozat a helyzetjelentésM címet viselte. Mindig nagyon érdekes, tanulságos és izgalmas volt ez a fajta munka (ahol egy hónapos műhelyezés és útkeresés után egy bemutatóval összegeztük azt az adott stádiumot). Ez a több állomásból álló; kollégáimmal, alkotótársaimmal együtt felépített bemutatósorozat egyik tiszavirág életű munkája a By the way címet kapta. 6 év távlatából, új táncosok bevonásával, de megtartva a darab struktúráját, mozgásvilágát, lüktetését állítjuk újra színpadra. A megújulást nem csak az új táncosok energiái, de az új fényterv is segíti. Reméljük, hogy most sokkal több lehetőségünk lesz a nézőinknek megmutatni kül- és belföldön is.” (Ladjánszki Márta)

„Két zenész a színpadon, minden monokróm és egyszerű, a zene meditatív és néhol nyugtalanító. Semmi más, csak két fehér lepel és egy vetített fehér téglalap van a táncosok mögött. Különös találkozásokról mesélnek, amelyekben keveredik a vágyakozás, a taszítás, a félelem és a fájdalom egyaránt. Folyamatos kapcsolatban vannak ők hárman, még akkor is, amikor egyikük a színfalak mögött öltözik. De a zenészeket (Varga Zsolt és Oliver Mayne) sem hagyják magukra, így vagy hárman, vagy négyen, vagy öten vannak a színpadon. Keverednek. 

Egy fiú és két lány, egymást felemelik, ledobják, együtt mozognak vagy épp pont teljesen külön, vagy érintik egymást, vagy eltávolodnak. Egymástól és tőlünk. Mozdulataikban szerepet kap a lassúság, az érintés, a belső figyelem és főleg az egymásrautaltság. A kapcsolatokba beköltözik a tér, és közben mintha a zenészek története is megelevenedne.” (Gödöllei Anna)

“... figyelemmel és gondoskodással teli munka” (Biczók Anna)

„... minden nagyon pontos volt, tiszta; így sokkal meztelenebb lett az ember, akit látok, a kapcsolatok, amiket látok. A mozgás nem takart, hanem beengedett. Ez nagy dolog mostanában.” (Cuhorka Emese)

„Ladjánszki Márta darabjaitól általában ’befordulós’ leszek, és nem azért, mert ’befordulós’ darabok. Sokkal inkább azért, mert nagyon mély darabok. Olyan témáról mesél, olyan kérdéseket feszeget, és olyan mélyről hozza föl mind magából, mind alkotótársaiból, vagy táncosaiból a válaszokat, válaszcsírákat, hogy az nagy figyelmet kíván. És persze bennem is megrezdülnek/megpendülnek a hasonló szálak, a hasonló mélységek érintődnek.“ (részlet Seszták Ágota írásából)

Koncepció/rendezés: Ladjánszki Márta
Előadók: Csizmadia Tamás (tánc), Kovács Emese (tánc), Kovács Noémi (tánc), Oliver Mayne (zene), Varga Zsolt (zene)
Zeneszerző: Oliver Mayne (GB) és Varga Zsolt
Fényterv: Tomáš Morávek (CZ)
Kosztüm: Pillangó

Támogatók: L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület, NKA – Táncművészet Kollégiuma, EMMI, MTF
Médiatámogató: táncélet.hu

Külön köszönet a 2010-es darab kapcsán az együttműködésért és a megosztott gondolatokért: Bill Young, Garai Júlia, Koroknai Zsolt, Kozár Edit, Molnár Csaba
Ladjánszki Márta kortárs tánccal foglalkozik Budapesten, mint független koreográfus és táncos. Keresi a lehetőségeket, hogy megmutassa művészetét azoknak, akik érdeklődnek munkája és az emberi testről való gondolkodása iránt.
Ő magából a testből, a belső gondolatokból nyeri az inspirációt, és a belső gondolatokat látható információvá alakítja. Hiszi, hogy mindenki más (nem csak külsőleg), és ettől gazdagabb az életünk. Ezért ünnepli minden darabjában a testet.
„A test a személyiség látható formája." (Mary Starks Whitehouse)
Jegyárak:
felnőtt jegy: 2000 Ft
kedvezményes jegy IX. és XX. kerületi lakosoknak és pedagógusoknak: 1800 Ft
diák/nyugdíjas/fogyatékkal élők és kísérőiknek szóló jegy: 1200 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
*
szakmai jegy (regisztrációs jegy): 1000 Ft
tiszteletjegy (regisztrációs jegy): 200 Ft
A szakmai és a tiszteletjegy igényléshez előzetes regisztráció szükséges e-mailben, a szinhaz[kukac]bmac.hu címen.

 

Ajánlatunk


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben a KOWALSKY MEG A VEGA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!