Program


José Carreras koncert

José Carreras koncert

José Carreras
Nagyszabású gálakoncert a Papp László Budapest Sportarénában!
2018. december 19. 19:30

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 19. szerda, 19:30

1990-ben három hihetetlenül tehetséges tenor újra gondolta és megreformálta a komolyzenei koncert fogalmát: José Carreras & Plácido Domingó & Luciano Pavarotti ! Az öltet gazda José Carreras volt! A Három Tenor, igazi legendává vált.

A katalán csodatenor tavaly elbúcsúzott a földrészeken átívelő turnéktól, de örömünkre a színpadtól nem. José Carreras többször fellépett már Budapesten, idén decemberben exclusive gálakoncerttel kedveskedik a magyar rajongóknak. Kétség kívül Ő a világ egyik leghíresebb, legkiválóbb tenorja.

Évtizedek óta történelmet ír, a színpad nagy pillanatainak mestere, imád szenvedélyesen, érzelmesen énekelni, az egész élete a zene. Ő „A halk hangok sztárja” minden idők egyik legnagyobb Don Joséja és nem utolsó sorban A Három Tenor egyike. Szerepein, koncertjein keresztül sikert sikerre halmoz, csordultig telnek meg termek, majd álló vastapstól hangosak a nézőterek, hangszíne a nagy Carusóra emlékeztet.
Annak ellenére, hogy imád különböző zenei stílusok között kirándulni igazi nagy szereleme az opera. Zenei fúziók tanúi lehetünk decemberben is, ahol magyar világsztárok csatlakoznak a produkcióhoz.

Polina Pasztircsák szopránénekesnő, világszerte óriási népszerűségnek örvend, csodálatos hangjával színesíti azt előadást. Énekesi teljesítményét először 2004-ben, az Országos Simándy József Énekversenyen első- és különdíjjal értékelték. 2009-ben már nemzetközi elismerést kapott a 64. Genfi Énekversenyen, ahol az első díj mellett elnyerte a közönségdíjat, a „Cercle du Grand Théâtre de Genève” különdíját, valamint a „Coup de
Coeur Breguet” szponzori díját, melynek köszönhetően 2010-ben megjelent első portrélemeze.

A zenei kíséretről az Art Anzix Szimfonikus zenekar gondoskodik János Ács vezénylésével. János Ács szintén világhírű művész, karmester: 1979-ben debütált Genovában. Első amerikai fellépésére 1987-ben Denverben, a Colorado Operában került sor, ahol később hét éven át vezényelt. Gyakran dolgozik Róma, Firenze és Velence operatársulataival.
Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű található.

A Három Tenor karnagyaként is ismerik.

További résztvevők: Roberto De Candia bariton és az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola Gyermekkar

Díjak, elismerések:
Grammy Díj
Bajor Érdemrend
A Német Szövetségi Köztársaság Rendjének Nagykeresztje
Grand Decoration of Honour for Services to the Republic of Austria
Asztúria hercegnője művészeti díj (1991)
Steiger Award
Gold Medal of the Generalitat of Catalonia
Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagja
Románia Csillaga érdemrend
Knight Grand Cross of the Order of Merit of the Italian Republic
Grand Officer of the Order of Merit of the Italian Rep

Ajánlatunk


performansz - részvételi akció – koncert

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Kövessen minket!


További ajánlataink


Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2024. május 23-án a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt fognak színpadra állni és koncertet adni a fiatal tehetségekkel.

KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!