Program


Aktuális előadások


Jegyvásárlás

A négy izraeli muzsikusból (Alexander Pavlovsky és Sergei Bresler – hegedű, Ori Kam – brácsa, valamint Kyril Zlotnikov – cselló) álló csapat körbeturnézta és meghódította Észak-Amerikát és Európát, összeszokottságuk, virtuóz muzikalitásuk és kifejezőerejük rendre megbabonázza a közönséget. Bartók Béla kvartettjei közismerten kiemelt nehézségűek, hiszen egyfajta radikális újradefiniálásai magának a zsánernek; az elődök eredményeinek összegzése s új irányok kijelölése egyaránt. Az I. vonósnégyes esetén Bartók legnyilvánvalóbb törekvése a népzenei motívumok beemelése a műzenébe volt, egyszersmind a fúga műfaj újfajta olvasatának megteremtése. A III. vonósnégyes sokkal feszültebb, disszonánsabb, és nem csupán a hangrendszerek vonatkozásában kísérletezőbb, hanem a játéktechnikai módozatok terén is. Az V. vonósnégyes (e mű Jerusalem Quartet-féle interpretációját a New York Times ez év elején külön is méltatta) pedig szerkezeti és formabravúroktól hemzseg, amelyeket rendkívül komplex ritmikai közegben kell teljesíteni.

Jerusalem Quartet: Alexander Pavlovsky, Sergei Bresler (hegedű); Ori Kam (brácsa); Kyril Zlotnikov (cselló)

Bartók: 1. vonósnégyes, BB 52
Bartók: 3. vonósnégyes, BB 93
Bartók: 5. vonósnégyes, BB 110

Ajánló


JOSÉ CARRERAS

Papp László Budapest Sportaréna

A legendás tenor, José Carreras utolsó világ körüli turnéjának keretében hazánkba is ellátogat…

GLORIA GAYNOR

Papp László Budapest Sportaréna

Pontosan 10 év után, december 29-én újra Budapesten lép fel a legendás amerikai…

Mága Zoltán - IX. Budapesti Újévi Koncert Mága Zoltán hegedűművész vendégeként legyen részese…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!