Program


j(A)zz! - Aufmessers Schneide

j(A)zz! - Aufmessers Schneide

A Gregor Aufmesser nagybőgős vezette, héttagú Aufmessers Schneide 2018-ban megjelent, debütáló lemezével, az Orbs című albummal vonta magára a figyelmet először az osztrák jazz-szcénában.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 10. kedd, 20:00

A zeneszerző-bőgős saját bevallása szerint a kvantumfizika titokzatos szépségéből nyert ihletet e kompozíciók megírásához, ugyanis különös párhuzamot vélt felfedezni az univerzum mélyén fellelhető káosz és rejtett kapcsolódások, valamint a zenészegyéniségek e csoportja között. „Úgy tűnik, a zenésztársaim mindegyike önálló életet él, akárcsak a részecskék, miközben szoros és állandó kapcsoltban állnak egymással, a csoport egészével. A kompozícióimban pedig igyekeztem tökéletes feltételeket teremteni eme ellentétes minőségek kibontakozásához, egyensúlyba hozni a klasszikus ellenpontozást és a terjengős, Charles Mingus-ihlette jazz-tájakat, az intellektust és az érzelmeket” – mondta a zenekarvezető a programról.

Aufmesser zenei munkásságának másik jellegzetessége a humor. Kompozícióiban előszeretettel ábrázolja az élet bizarr és abszurd oldalát – ez az attitűd a legújabb, 2022-ben megjelent, Stereo Friction című albumán minden eddiginél kiemeltebb szerephez jut. Az abszurd minőségek bevonásával egyidejűleg a zene is eklektikusabbá válik. Miközben a legtöbb osztrák jazz-banda igyekszik elhatárolódni a jazzidiómáktól, addig az Aufmessers Schneide megpróbálja feszegetni a műfaj határait anélkül, hogy szem elől tévesztené a zenekar erősségeit – a zenészek egyéni kifejezőkészségét, sokszínű személyiségüket, ihletett előadói stílusukat. Úgy tűnik, az Aufmessers Schneide, akárcsak a kvantumfizika, egyszerre végtelen számú lehetőséget rejt magában. Soha nem tudhatod, mi fog kibonatkozni a valószínűségek ködéből!

Gregor Aufmesser - nagybőgő, kompozíciók
Dominik Fuss - trombita, szárnykürt
Lukas Schiemer - szoprán és altszaxofon
Leonhard Skorupa - tenor szaxofon, klarinét
Alois Eberl - harsona, tangóharmonika
Lukas Kletzander - zongora
Lukas Aichinger - dob

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Klasszikus bravúrok

Magyar Állami Operaház

A Magyar Nemzet Balett talán legelegánsabb estjére invitálja a nézőt: a szimfonikus zenekarral kísért, klasszikus technikára épülő egyfelvonásos táncművek a…

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!