Program


Ivan & The Parazol koncert

Ivan & The Parazol koncert

A 2010-ben alakult, megalkuvás és szabályok nélküli rock’n’rollt játszó zenekar, az Ivan & The Parazol most először a Városmajor színpadán! A tavaly jubiláló együttes az évfordulót egy tisztán magyar nyelvű dalokból álló új lemezzel tervezte megünnepelni, ami a járvány miatt csak idén valósulhat meg.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A 2010-ben alakult, megalkuvás és szabályok nélküli rock’n’rollt játszó zenekar, az Ivan & The Parazol most először a Városmajor színpadán! A tavaly jubiláló együttes az évfordulót egy tisztán magyar nyelvű dalokból álló új lemezzel tervezte megünnepelni, ami a járvány miatt csak idén valósulhat meg.

A Budai Pop címen elkészült lemez dalait a nyáron a Városmajori Szabadtéri Színpadon hallhatja a közönség. A színházhoz közeli középiskola falai között formálódott zenekar Budán született és a mai napig ott is lakik, innen az új lemez címe is.

Az Ivan & The Parazol zenekar elsöprő energiája az élő fellépeseken olyan hatást vált ki a közönségből, amit leginkább a hatvanas, hetvenes évekbeli koncertfelvételeken láthatunk.  Az együttes egy évtizedes fennállása alatt bebizonyította, a kétezres években is felnőhet egy új beatnemzedék, akik az egykori garázsos, hardrockos, bluesos hangzásokból kiindulva képesek moderné tenni a rockzenét. Azt vallják, másnak lenni mindig előny, és sosem hátrány, s ebben a szellemiségben már most olyan utat jártak be, ami kevés magyar zenekarnak adatik meg. Nemcsak a hazai nagyszínpadok fellépői lettek, de világszerte is több száz koncertet adtak.

Az Ivan & The Parazol rövid idő alatt lett komoly tényező a hazai zenei életben. Azzal a Take My Hand című számmal robbantak be a köztudatba, amit 2014-ben az amerikai SXSW Fesztivál reklámzenéjének is használt. Debütáló lemezüket, a Mama, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?-t már teltházas koncerten mutatták be Budapesten. A zenekar a kezdetektől hangsúlyosan építi külföldi karrierjét is. 2013-ban az MTV Europe Music Awardson elnyerték a legjobb magyar előadónak járó díjat, 2014 elején pedig a Deep Purple előtt léphettek fel az Arénában.

Together c. daluk a Sziget himnusza lett, így a fesztivál nagyszínpadán koncerteztek, Mode Bizarre c. albumuk pedig már Európa-szerte megjelent.  2015-ben többször is megtöltötték az Akvárium Klubot, külföldön pedig olyan helyszínen léphettek fel, mint az Eurosonic Norderslaag. Önállóan először 2016-ban és 2017-ben turnéztak Európában, többek között az amszterdami Paradisót és a hamburgi Reeperbahn Fesztivált érintve. 2017-ben a Rival Sons amerikai rock zenekarral a Budapest Parkban, majd a prágai Luzerna Klubban játszottak. Nyáron ismét Amerikába utaztak, ahol a fellépések mellett az EastWest Stúdióban elkezdték az Exotic Post Traumatic felvételeit.

Albumok:

2021 – Budai Pop – megjelenés alatt

2019  – Exotic Post Traumatic

2017 – 2018 lemezfelvétel az EastWest Stúdióban

2017 – Reeperbahn, Hamburg

2017 – Miniturné a Rival Sons zenekarral

2015 – Eurosonic Norderslaag

2015 – The All Right Nows

2014 – Beatünnep, Budapest Aréna

2014 – ‘Take My Hand’ az amerikai SXSW Fesztivál promó dala

2014 – SXSW Showcase Fesztivál, Texas

2014 – ‘Together’ a Sziget Fesztivál himnusza

2014 – Mode Bizarre

2014 – fellépés a Deep Purple előzenekaraként

2013 – CBGB Showcase Fesztivál, New York

2013 – MTV Europe Music Awards – Legjobb magyar zenekar

2013 – SXSW Showcase Fesztivál

2012 – Mama, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?

2010 – MTV Hungary – Brand New jelölés

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Skorpió

Belvárosi Színház

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

ifj. Johann Strauss A DENEVÉR Nagyoperett három felvonásban, magyar nyelven, angol és magyar felirattal

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!