Program


Horsa Banda

Horsa Banda

A zenekart Horsa István, Halmos Béla vándor-díjas prímás alapította. Az erdélyi népzenét eredeti formájában szeretnék megszólaltatni, pontosan úgy ahogyan az szólt néhány generációval korábban Mezőség és Kalotaszeg falvaiban.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 24. szerda, 19:30

Horsa Banda

2019. július 24.
Esőnap: július 25.

Házigazda: Árendás Péter

Kapunyitás: 18:00
Koncert 19:30–20:30, utána táncház

A zenekart Horsa István, Halmos Béla vándor-díjas prímás alapította. Az erdélyi népzenét eredeti formájában szeretnék megszólaltatni, pontosan úgy ahogyan az szólt néhány generációval korábban Mezőség és Kalotaszeg falvaiban. A zenekar nem játszik feldolgozásokat. Népzenegyűjtők korábbi gyűjtései alapján illetve a zenekar tagjai által készített saját felvételekről próbálják leghitelesebben megtanulni az erdélyi vonószenét. A zenekar idősebb tagjai még együtt muzsikálhattak a leghíresebb erdélyi parasztzenészekkel. Ezeket a tapasztalatokat adják át a zenekar tehetséges, fiatal muzsikusainak. A banda tehát még működésében is a falusi parasztzenekarokra hasonlít, amelyben általában az apa tanította fiait muzsikálni.

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!