Program


Hatker hatkor - A Király utca görbe szemmel

Hatker hatkor - A Király utca görbe szemmel

Előadó: Görbe Márk művészettörténész

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 12. kedd, 18:01

A Király utca a „pesti utcák nagyapja”, és történelme alapján valóban megérdemli ezt a Krúdy Gyula által adományozott titulust. Az egykori városszéli dűlőút ma a város központi magjához tartozik, és az egyik legnépszerűbb turisztikai látnivalónak számít a külföldi fiatalok körében. Házai is magukon őrzik közel két évszázad nyomait - a klasszicizmustól a modernizmusig mindegyik stílus képviselteti magát. Mennyi mindenről mesélhetnének ezek az épületek, milyen neves személyek fordultak meg falaik között, és hány jeles eseménynek szolgáltak helyszínéül. A vetített képes előadásban ennek is megpróbálunk utánajárni, de szó esik még az Anker-palotáról, mely a tervező eredeti szándéka szerint lett ilyen ronda, a Három Rózsa Házról, mely a pesti copf építészet egyetlen megmaradt példája és a Prandtner-házról, ahol puttók tucatjai dolgoznak serényen a 19. század óta. De olyan rejtélyekre is megpróbálunk választ találni, hogy miért vesztette el a fejét a Pekáry-ház sárkánya, vagy miért vannak azték szörnyek a Seidl-ház homlokzatán, illetve miért örvendett olyan népszerűségnek az utcában a Sauwirth („Disznógazda”) kocsma, mely „összefoglalása volt minden disznóságnak”. A Király utca érdekességeit bemutató virtuális sétát pedig az egykori Király Színháznál zárjuk, mely Rémi Mulató néven egykoron a főváros egyik legrangosabb szórakoztatóintézménye volt. Tartsanak velünk!

(Fotó: Budapest Főváros Levéltára_Klösz György fényképe)

Ajánlatunk


A színpadi változatot Molnár Ferenc azonos című örökérvényű ifjúsági regénye ihlette. Dés és Geszti dallamai, Grecsó szövegei által a szereplők éneklik el érzelmekkel teli történetüket, mely minden néző számára ismerős lesz.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kövess minket!


További ajánlataink


Made in Hungaria - Fenyő Miklós nagykoncert

KoncertM, Siófok - Plázs Nagyszínpad

LŐDD BE A SÉRÓD, SZÓLJ A BARÁTAIDNAK ÉS BULIZZ A BALATONON FENYŐ MIKLÓSSAL!

ROAD Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Idén éppen 20 éve, hogy megalakult a hazai rockélet egyik legaktívabb formációja a Road. A jubileumi ünnepsorozat nagyszabású fináléja a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!