Program


Jegytípusok


1 800 Ft
Sector

Aktuális előadások
Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű) és Magyar Valentin (zongora) hangversenye

Szerkesztő és házigazda: Eckhardt Gábor

Műsor:

L. van Beethoven: D-dúr szonáta hegedűre és zongorára op. 12/1

H. Wieniawski: Legenda

F. Chopin: g-moll ballada

---

P. Sarasate: Cigánydalok

E. Ysaye: Ballada

Zsolt Nándor: Valse Caprice

S. Rachmaninov: e-moll moment musical op. 16/4

Bartók Béla: I. román tánc

Liszt Ferenc: I. Mefisztó keringő

Két ambiciózus, a zenében lehetetlent nem ismerő tizenéves fiatal, mindkettőjük a Zeneakadémia "Kivételes tehetségek" osztályának hallgatója az est főszereplői. Mi várható? Ördögi virtuozitás, romantikus hevület az előadók, oldott, családias hangulat a házigazda részéről. 

FEBRUÁR 28. VASÁRNAP 19.00
GRADUS AD PUBLICUM

„Húrtestvérek”

Nastasha és Alfredo van de Munt hegedű-zongora hangversenye
Szerkesztő és házigazda: Eckhardt Gábor 

Érdemes Magyarországot választani a zenei kiteljesedés helyszínéül? A kérdésre egy fiatal indonéz-belga testvérpár ad csattanós választ az est folyamán szóban, képben, zenében – ahogy már lenni szokott a Gradus ad Publicum sorozatban. Az üdítő élményt a házigazda, Eckhardt Gábor kedvelt, közvetlen stílusú kommentárjai fokozzák.

Műsor:

J. S. Bach: c-moll prelúdium és fúga (WK I.)

Ch. W. Gluck - F. Kreisler: Melódia  

L. van Beethoven: c-moll (Pathétique) szonáta op. 13

F. Kreisler: Polichinelle 

-

J. Brahms: h-moll rapszódia op. 79/1

A. Hacsaturján: Nocturne  

Bartók B.: Román népi táncok    

W. A. Mozart: G-dúr szonáta hegedűre és zongorára

VAN DE MUNT ALFREDO (2001) Jakartában, Indonéziában született. Röviddel ezután a család Belgiumba költözött és itt kezdett el 3,5 éves korában zongorázni, a Wavre városában működő Musique et Spectacle-ban, Isabelle Devlamminckx vezető tanár irányítása alatt. 3 év közös munka oredana Clini-nél magántanulóként folytatta tanulmányait. Több belgiumi országos versenyen vett részt, többek között a genti Concours Breughel-en, a Steinway and Sons Belgium-on (2010), ahol negyedik helyezést ért el, Concours EPTA Belgium-on (2012) és a Concours Cavatine-n (2012), ahol első helyezést kapott.
2012 szeptemberétől Alfredo a Tóth Aladár Zeneiskola tanulója, Eckhardt Gábor növendéke. 2013-ban részt vett a szlovéniai Piranban megrendezett Tartini versenyen, ahol arany fokozatot kapott. Ezt követte a holland Steinway and Sons International Piano concours 2014-ben, ahol első helyezést ért el, a döntőt az amszterdami Het Concertgebouw-ban rendezték meg. Alfredo rendszeres résztvevője az Ádám Jenő Zeneiskola szervezésében megrendezésre kerülő mesterkurzusnak, a balassagyarmati Zene Határok Nélkül tábornak, a szombathelyi Savaria Zenei Tábornak, a nagykanizsai Farkas Ferenc Zenei Tábornak, és a holland Stichting Piano, Keppel tábornak.

VAN DE MUNT NASTASHA (1999) Jakartában, Indonéziában született. Röviddel ezután a család Belgiumba költözött és itt kezdett el 4,5 éves korában hegedülni, a Wavre városában működő Musique et Spectacle-ban. Első tanára Rebecca Smith volt, majd 3 év után Dirk van de Moortel követett. Ezt követően Kerstin Hoelentől vett magánórákat, aki a hágai konzervatórium fiatal tehetségekkel foglalkozó tanára, nála kezdett el komolyabban foglalkozni a technikai és előadói készségek fejlesztésével. Majd Monique Desidenél folytatta a tanulást és a tanárnő által vezetett Les Jeunes Cordes zenekarral is rendszeresen koncertezett. Nastasha 2012 szeptemberétől  Ácsné Szily Éva tanárnő irányításával a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola tanulója. A zeneiskola Ifjúsági Zenekarában is rendszeresen játszik.
Tanulmányai során a következő versenyeken vett részt szép eredményeket elérve: Tartini competition (2013)-Piran, Szlovénia, arany minősítés, Rados Dezső Hegedűverseny (2015) második helyezés, Young Virtuosos Competition (2015) Zágráb, harmadik helyezés és különdíj a kortárs darab előadásáért, Talents for Europe (2015), Dolny Kubin negyedik helyezés.
Nastasha rendszeresen vesz részt  Dénes László,Kállai Ernő, Petőfi Erika és Igor Coretti mesterkurzusain, a balassagyarmati Zene Határok Nélkül taborában, és idén nyáron a European Spirit of Youth Orchestra nyári táborral Szlovéniaban és Olaszoraszágban játszott.

Kövess minket!


Ajánló


EDDA MŰVEK

Papp László Budapest Sportaréna

Az Edda Művek 2018 március 10-én ismét birtokba veszi a Papp László Budapest…

Balog József zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

Balog József nemzedékének legtehetségesebb zongoristáinak egyike. Zongoraestje különleges zenei csemegét kínál a közönség…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

x

A felhasználói élmény növelése érdekében oldalunk cookie-kat használ. Oldalunk használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. RendbenTovábbi információ