Program


Gépnarancs

Gépnarancs

„Na, mi legyen?” Teszi fel a kérdést a főszereplő, Alex, egy messzemenőkig agresszív, manipulatív, ugyanakkor a klasszikus zene iránt rajongó és igen éles elméjű fiú, aki hétköznapjait alárendelt drúgjai (barátai) társaságában tölti. Együtt rabolnak, verekednek, nőket erőszakolnak meg… pusztán saját örömükre, mindenféle valós cél nélkül.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 19:00

Anthony Burgess és Stanley Kubrick: Gépnarancs

táncelőadás 

Bemutató: 2020. április 21.   

Szereposztás:

táncelőadás Anthony Burgess és Stanley Kubrick művei alapján

Alex: BOLLA DÁNIEL
Georgie: DÁVID PATRIK
Pete: MÁRTON RICHÁRD JÁNOS
Balfék: GUIDO DI VONA

valamint a Miskolci Balett művészei

Díszlettervező:
Jelmeztervező: BOZÓKI MARIANNA
Világítás: DRAGOS DÁNIEL
Ügyelő-rendezőasszisztens: FŰZI ATTILA

Koreográfus: DRAGOS DÁNIEL

Rendező: KOZMA ATTILA

Az előadásról:

„Na, mi legyen?” Teszi fel a kérdést a főszereplő, Alex, egy messzemenőkig agresszív, manipulatív, ugyanakkor a klasszikus zene iránt rajongó és igen éles elméjű fiú, aki hétköznapjait alárendelt drúgjai (barátai) társaságában tölti. Együtt rabolnak, verekednek, nőket erőszakolnak meg… pusztán saját örömükre, mindenféle valós cél nélkül. Alexet a tetteiért börtönbe zárják, de egy idő után lehetőséget kap, hogy „normálissá” változtassák, hogy aztán ismét szabadon élhessen. Alex él a lehetőséggel, ám az eredmény valami egészen más, mint amire számít…

„Nem jobb-e bizonyos értelemben az, aki a rosszat választja, mint akire rákényszerítik a jót?” – teszi fel a kérdést Alex egy olyan világban, ahol az Állam az erőszak visszaszorítására az agymosástól sem riad vissza – holott ez az erőszak paradox módon már a méltóság és a szabad akarat megőrzésének egyetlen eszköze.

Anthony Burgess regényének és a belőle készült Kubrick-filmnek egyedi világa most táncelőadás formájában kerül színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!