Program


FÜGGÖNY ELŐTT

FÜGGÖNY ELŐTT

A Függöny előtt, maszk nélkül című beszélgetős est havonta egy-egy alkalommal jelentkezik majd, ahol egy-egy közönség kedvenccel “civilben” találkozhatnak az érdeklődők.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 19:00

Márciusban a világ egyik legismertebb operája mellett a szintén világhíres Frankenstein szörnyetege is fellép a Szegedi Nemzeti Színház színpadán.

Frankenstein története szinte mindenki előtt ismert, Mary Shelley eredeti története ugyanakkor nagyon elüt attól a horror sztoritól, ami mára már körüllengi az őrült tudós mesebeli lényét. Hollós Gábor rendező ezért újra elővette a kötetet, s színpadra állítja a szörnyeteg meséjét. “A történet tulajdonképpen ott kezdődik, hogy a fiatal tudós hullák felhasználásával életre kelt egy lényt, akit végül torz külleme miatt eltaszít maga mellől. A kidobott embernek egyedül kell szembenéznie az élet nehézségeivel: próbál maga mellé társakat találni, keresi a szerelmet, tanul és figyeli az emberek viselkedését, mégsem fogadja be senki. Elkeseredésében agresszív lesz, ezért kezd el gyilkolni” – vázolta fel a rendező. Szívós László, aki Frankenstein lényét alakítja, úgy fogalmazott, ez a színmű a felelősségvállalásról, az egymásra való odafigyelésről, az emberi kapcsolatokról szól, igen komoly tanulsággal a darab végén. Mary Shelley történetét március 6-án láthatják a színház szerelmesei.

Március 20-án az egyik legnépszerűbb operát, a szegedi színházban az elmúlt fél évszázadban leghosszabb ideig játszott Tosca című darabot tűzik újra műsorra, egy kis újítással. A Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója, Anger Ferenc rendezi a művet, aki a szegedi teátrumban kezdte pályafutását, a zenedráma további érdekessége pedig, hogy a kettős szereposztásban Mario Cavaradossi szerepében Sorin Lupu kolozsvári énekest láthatják az érdeklődők, akinek ez lesz első magyarországi bemutatkozása.

A hónap végén, március 27-én ismét egy vendégjátéknak ad helyet a kisszínház. A Mórahalmi Színtársulat Lázár János rendezésében mutatja be a Pygmalion című darabot. A 15 éves társulat harmadik alkalommal mutatkozik be Szegeden, tavaly A kaktusz virágát láthatták előadásukban a szegedi nézők.

Ajánlatunk


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Kövessen minket!


További ajánlataink


WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!