Program


zzElfújta a szél
5

zzElfújta a szél

A Budapesti Operettszínház az Elfújta a szél színpadra állításával a híres irodalmi művek adaptációinak sorát kívánta folytatni, maradandó értékeket és gondolati kalandokat biztosítva a zenés színház szerelmesei számára azért, hogy a szórakozás és feloldódás percei mellett igazi katartikus pillanatokkal is megörvendeztesse őket.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 4. vasárnap, 19:00

Gérard Presgurvic: Elfújta a szél

Margaret Mitchell világhírű története regényként születetett meg, filmként virágzott, és zenés darabként kelt ismét életre. Gerard Presgurvic francia zeneszerző ugyanis, akinek nevéhez a Rómeó és Júlia sikermusical is köthető, évtizedekkel a regény és a film után gondolt egy merészet, és megzenésítette az elmúlt évszázad egyik leghíresebb történetét, Scarlett O'Hara életét. Párizsi bemutatója után a magyar alkotók szabad kezet kaptak, és megszületett az Elfújta a szél hazai verziója, mely a Szegedi Szabadtéri Játékokon való bemutatkozás után beköltözött a Nagymező utcai teátrumba.

Scarlett O'Hara története 1861-ben kezdődik, amikor addig csupán szerelmi bonyodalmaktól terhes életébe hirtelen belép az amerikai polgárháború Észak és Dél között, ami mindent megváltoztat körülötte. Mérhetetlen szegénység tör ki, így Scarlettnek napról napra harcot kell vívnia a családi birtok, Tara megőrzéséért és a megélhetésért. Dacból kötött házasságai rendre véget érnek, szerelmi kudarcai árán azonban végül mégis megadatik számára az újrakezdés lehetősége. A regény alapján 1939-ben Victor Fleming rendezésében nagy sikerű film is készült, amely 10 Oscar-díjat kapott.

A Budapesti Operettszínház az Elfújta a szél színpadra állításával a híres irodalmi művek adaptációinak sorát kívánta folytatni, maradandó értékeket és szellemi kalandokat biztosítva a zenés színház szerelmeseinek, hogy a szórakozás és feloldódás percei mellett igazi katartikus pillanatokkal is megörvendeztesse őket.

Gerard Presgurvic musicalje, melynek eredeti címe Autant en emporte le Vent
Margaret Mitchell azonos című regénye nyomán
Magyarországi jogok: Pentaton Koncertügynökség
Koprodukció a Szegedi Szabadtéri Játékokkal

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

Kinek az ég alatt már senkije sincsen Szép

Vígszínház, Pesti Színház

A korabeli elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján megírt színmű, Arany János élettörténetén keresztül próbálja közelebb hozni hozzánk a kor nagyjainak…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!