Program


Djabe

Djabe

Djabe – Before lemezbemutató koncert
A Djabe legújabb stúdiólemeze 2022 decemberében jelent meg.
Az albumot a Djabe Debrecenben, a Víztoronyban (4032 Debrecen, Pallagi út 7.) mutatja be, március 23-án.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 23. csütörtök, 20:00

A koncerten a Djabe a lemezen is hallható új felállásában szerepel. Most mutatkozik be élőben a zenekar új billentyűse Bubenyák Zoltán.

Vendég Szabó László – gitár, szitár.

Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Kaszás Péter – ének, dobok
Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek
Közreműködik
Szabó László – gitár, szitár

Bese László szakíró ajánlója:

„Az elsőként dupla CD formátumban megjelenő „Before” album tizenöt új felvételt tartalmaz, kivétel nélkül korábban még meg publikált új szerzeményeket. Bár a négypaneles digi sleeve csomagolás csodaszép fotói ismét Szardínia szépségét dicsérik, a felvételek ezúttal Magyarországon, Dániában és Angliában készültek.
A szokás szerint ismét színes hangszerelés egy talán még az eddigieknél is színesebb dalcsokrot szólaltat meg, világszinten is felsőkategóriásnak minősülő hangminőségben. Mely által igen jól érvényesülnek a virtuózok hangszeres kvalitásai, a vendégek által hozzáadott plusz színek és hangulatok, valamint a szerzők kompozícióinak változatos stíluselemekből építkező, ezúttal kifejezetten progresszív dalszerkezetei. A két évvel ezelőtti „The Magic Stag” albumhoz hasonlóan Kaszás Péter énekes teljesítménye ismét lehengerlő. Sokat gondolkodtam azon, mit lehet még egy ilyen életmű után a Djabe muzsikájáról leírni, illetve az új dalcsokorból kiemelni. De másfél heti kotlás után sem jutottam másra, mint hogy a „Before” kompozíciói továbbra is hozzák a megszokott magas színvonalat, miközben
továbbra sem vesznek tudomást a műfaji határokról, hanem szabadon kalandoznak a korszakok és műfajok között.”

Ajánlatunk


Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Kövess minket!


További ajánlataink


Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

Másnap - Beck Zoltán és Szűcs Krisztián koncertje - VárkertFeszt 2024 Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

„Tudathasadásos este: az előadók (Beck Zoli és Szűcs Krisztián) élnek, a szerzők (CsehTamás és Csengey Dénes) már nem." – Bérczes…

A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!