Program


Debrecen város napja a MODEM-ben.

Debrecen város napja a MODEM-ben.

Április 11-én lesz pontosan 329 éve, hogy Debrecent szabad királyi várossá nyilvánította I. Lipót király. Ezen a hétfői napon a megszokottól eltérően nyitva leszünk és különleges programokkal ünnepeljük Debrecen város napját.


 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 11. hétfő, 17:00

Április 11-én lesz pontosan 329 éve, hogy Debrecent szabad királyi várossá nyilvánította I. Lipót király. Ezen a hétfői napon a megszokottól eltérően nyitva leszünk és különleges programokkal ünnepeljük Debrecen város napját.

17 órától dr. Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere tart rendhagyó tárlatvezetést a Holnemváros kiállításunkon. 
Ezzel egyidőben – amíg a felnőttek vezetésen vannak – a gyerekeknek Csőke Kitti művészetpedagógus tart foglalkozást az Apóriák kiállításunkon.

 

Az évfordulóra tekintettel a programokra 329 forint a jegy minden vendégünknek.

 

A Holnemváros kiállításról:

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ és a Déri Múzeum közös kiállításának célja a múzeum Fotótárának bemutatása.

A Fotótárnak, amely a múzeumi munka során keletkezett, 1907-től növekvő fotóadattári negatívállomány illetve a történeti tárak város- és családtörténeti vagy néprajzi szempontok alapján gyarapított pozitív képanyaga egyesítésével az utóbbi tíz évben alakult önálló gyűjteménnyé, e tárlat az első lehetősége a megmutatkozásra. A múzeumi képek az 1980-as évek végén a városban több helyszínen rendezett tematikus, fotótörténeti kiállítássorozat óta – a Mai Manó Ház vidéki múzeumok anyagából válogató, tíz évvel ezelőtti kiállításán kívül – nem szerepeltek önállóan, kizárólag installációs, illusztratív szerepet kaptak a tárlatokon.

A tárlat másik részében a városlakók ismerősen idegen szemszöge kortárs művészek intuitívan idegen szemszögével egészül ki, amennyiben hat, a munkáiban a fényképi emlékezettel már korábban is foglalkozó kortárs alkotó (Barakonyi Szabolcs, Bede Kincső, Chilf Mária, Fátyol Viola, Kocsi Olga, Koltay Dorottya Szonja) a gyűjteményből választott képekre reflektálva készített műveket az alkalomra.

A művészetpedagógiai foglalkozásról:

 ☂ Firkalak: A lebegő sziklakastély
A varázstenger felett egy sziklakastély lebegett. Viszont egy nap a tenger hirtelen eltűnt, így a kastély is majdnem lezuhant. Mindenki nagyon megijedt, köztük a felnőni nem akaró kishercegnő is. Ekkor a kastély ablakából kirepült egy bátor ernyő. Az esőfelhőkön keresztül magába szívta a tenger erejét, így tudta megtartani a kastélyt a levegőben. A kishercegnő nagyon elszégyellte magát, hogy egy ilyen fontos pillanatban döntésképtelen volt. Rájött arra, hogy ő nem akar felnőni, nem akar felelősséget vállalni és nem akar királynő sem lenni. Ezért úgy döntött, hogy örök álomba szenderül. Azóta is alszik és szövi az álmait. Vajon jól döntött a kishercegnő?

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


Fischer Ádám 75 Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Dalok a Pesti Holdfényben - Zerkovitz Béla dallamaival

Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem

A Monarchia Operett látványos koncert előadásában egymás után zendülnek meg a régi emlékek és válnak egyszeriben mai élményekké mindez az…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!