Program


De mi lett a nővel?
5

De mi lett a nővel?

A történet örök – három férfi mesél egy nőről. A szerelemről. A titokról. A fiatalságról. Sok nevetéssel, fájdalommal.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 20. vasárnap, 17:00

Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba:
DE MI LETT A NŐVEL?

Férfimese egy felvonásban

Szereposztás

Aljosa  KÁLID ARTÚR
Gyabkin  STUBNYA BÉLA
Jura  TŰZKŐ SÁNDOR

Rendező TASNÁDI CSABA
Producer SZABÓ ÁGNES
Látvány AUER ALEXANDRA e.h.
Zenei munkatárs FEHÉRVÁRY LILLA
Rendezőasszisztens NAGY VIKTÓRIA

Ez lesz a darab huszonötödik színházi bemutatója 1996 óta. Közel 80 színész játszotta már, határon innen és túl, többszáz előadásban– voltak akik viharból, égzengésből indultak, mások mozdulatlanul várták a hajnalt, volt hogy egy szinte meztelen lány lépett ki a bőgőtokból, mások kartondobozokból építettek világot köré. Játszották foltos frakkos lecsúszott urak és derűs csepűrágók, kisemmizett színészek prolik és amatőr bohócok. A színház ezer formája és árnyalata. Vajon ez most milyen lesz?

A történet örök – három férfi mesél egy nőről. A szerelemről. A titokról. A fiatalságról. Sok nevetéssel, fájdalommal.

Az ősbemutatón sötét volt. A nézőtér elcsendesült. Melankolikus szláv gitár szólt. Feljött a fény, mint a hold. A színen egy bordó nagybőgőtok, egy kék láda és egy mélyzöld kottatartó állt. Aljosa egy leheletkönnyű színes muszlinkendőt nézeget, vággyal, szomorúsággal. Jura elveszi tőle és a belső zsebébe teszi. Gyabkin abbahagyja a gitározást, s mintha a nemrég elhangzott történet folytatása izgatná… Te Jura, de mi lett a nővel?

Ajánlatunk


Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

Spiró György: Szappanopera

Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!