Program


Cziffra Fesztivál - Olga Kern zongoraestje
2

Cziffra Fesztivál - Olga Kern zongoraestje

Olga Kern a világ legrangosabb hangversenytermeinek állandó és ünnepelt művésze, a Cziffra Fesztivál eseménye európai koncertkörútja része.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 19. hétfő, 19:30

CZIFFRA FESZTIVÁL
OLGA KERN ZONGORAESTJE

Műsor:

Beethoven: Variációk Salieri Falstaff című operájának „La stessa, le stessissima” című duettjére, WoO 73
Schumann: Karnevál op. 9
Gershwin: Három prelűd, Fascinating rhythm
***
Rachmaninov: Moment Musicaux No. 4, op. 16, Études-Tableaux No. 8, op. 33, Polichinelle op. 3 No. 4, Tchaikovsky: Meditáció op.72. no.5
Scriabin: Két etűd, op. 42 No. 4 és No 5.
Balakirev: Islamey

Az orosz–amerikai zongoraművész 2001-ben robbant be a nemzetközi zenei élvonalba, amikor harminc év után első alkalommal nőként megnyerte a rangos Van Cliburn Nemzetközi Zongoraversenyt. Tizenhét éves korában a Rachmaninov Nemzetközi Zongoraversenyen is első lett, és a későbbiekben még számos további versenyen bizonyította tehetségét.

Élénk színpadi jelenlétével, szenvedélyesen magabiztos zeneiségével és különleges technikájával a közönségét és a kritikusokat egyaránt elbűvöli, amit ezúttal a Zeneakadémia Nagytermében tapasztalhatunk meg. Műsora egy kisebb zenetörténeti utazásnak is tekinthető, mivel az est első felében Beethoven ­Falstaff-variációitól a 20. századi zenéhez, ­Gershwin műveiig jut el. A szünet utáni részt az orosz muzsikának szenteli, benne Rachmaninov műveivel, akit közvetlen kapcsolat is fűzött Kern családjához.

Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kiemelt szponzor MVM

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barbárglamour Szép

Dumaszínház, Budapest - Átrium

Barbárglamour - Bödőcs Tibor önálló estje, előzenekar: Tóth Edu
"Sok ezer kilométert maga mögött hagyva, jó pár száz dobozos…

Auer Fesztivál

Veszprém, Hangvilla, Megyeháza, Szent Mihály Főszékesegyház

Világsztárokkal és változatos kamarazenei programokkal, zenekari és világzenei produkciókkal ünnepeli 10. jubileumát a veszprémi AUER FESZTIVÁL július 29. és augusztus…

Caramel 2024. nyarán is visszatér a Margitszigetre!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!