Program


Concerto Vario I. - Akiko Suwanai

Concerto Vario I. - Akiko Suwanai

„Hegedűhangja szenvedélyes, bátor és felvillanyozó, ugyanakkor lefegyverzően meleg és elbűvölő” – méltatta a The New York Times kritikusa Isabelle Faust egyik produkcióját, s állításának igazságáról a budapesti közönség is több ízben meggyőződhetett már.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. szeptember 28. vasárnap, 19:30

A Csipkerózsika nevű Stradivarijával turnézó Faust legutóbb idén januárban járt hazánkban, egyszerre ámultatva hegedűjátékának kifinomultságát, élményszerű plasztikusságát és drámai erejét. A franciás neve ellenére német hegedűművésznő ezúttal Beethoven D-dúr hegedűversenyét játssza majd a Zeneakadémia Nagytermében, azt a művet, amelyet a közelmúltban nem kisebb karmesterrel, mint Claudio Abbadóval rögzített lemezre.

Partnerei ezúttal Keller András és muzsikusai, azaz a Zeneakadémia rezidens zenekaraként működő Concerto Budapest művészei lesznek, akik a hangverseny további részében Kurtág György egyik legszemélyesebb nagyzenekari művét, majd a hivatalosan Lenin emlékezetének ajánlott Sosztakovics-kompozíciót, az 1961-ben komponált XII. szimfóniát játsszák. Keller András és zenésztársai ezzel a produkcióval tovább folytatják azt a következetesen képviselt programot, amely Sosztakovics műveinek népszerűsítését, a hazai koncertrepertoárba való visszaiktatását célozza – mind nyilvánvalóbb művészi és közönségsikerrel.

Műsor:

Beethoven: Hegedűverseny op. 61
Kurtág: Új üzenetek op. 34/a
Sosztakovics: XII. szimfónia „Az 1917-es év” op. 112

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

Killer Queen

Erkel Színház

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show, a számtalanszor díjazott és méltatott világhírű Killer Queen együttes érkezik egy felejthetetlen koncertre!

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!